Tenis

Detalii despre accidentarea lui Halep: "Este pus in discutie viitorul ei in tenis"

Voci din tenisul romanesc sustin ca interventia chirurgicala pe care Simona Halep o va suferi la nas este una decisiva pentru viitorul ei in tenis.

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a dat de inteles marti ca Simona Halep nu avea de ales si trebuia sa se opereze acum, desi multa lume, chiar si cei mai infocati fani ai sportivei, nu vad cu ochi buni.

"Inainte de orice competitie, de orice rezultat, mai importanta este sanatatea unui sportiv. Cand pui in balanta cele doua aspecte, clar trebuie sa ai grija de sanatate, mai ales ca, din cate inteleg, este pus in discutie si viitorul ei in tenis", a declarat Cosac pentru Mediafax, explicand de ce Halep nu va juca in Fed Cup, competitia in care Romania incearca sa se califice in semifinalele Grupei Mondiale, contra Cehiei (6-7 februarie).

Multa lume nu "inghite" insa noua problema de sanatate a lui Halep. Ea a intrat la Australian Open afirmand cu o zi inainte de meci ca este apta suta la suta, desi inainte de Anul Nou scrisese pe retelele sociale ca fusese foarte bolnava de Craciun, ceea ce pe noi ne-a dus cu gandul la un turneu Australian Open compromis, scriind la acea vreme. La Melbourne a pierdut in fata unei jucatoare clasate pe locul 133 mondial. In ciuda eliminarii surpriza, ea a spus dupa meci ca se va concentra pe Fed Cup si turneele arabe.

Insa, a revenit si asupra acestei decizii, la cateva zile anuntand ca sufera de o complicatii din cauza unei deviatii de sept si trebuie sa se opereze. Tatal ei iesise cu o zi inainte sa anunte acest lucru, semn ca lucrurile erau decise. 

Simona Halep s-a retras anul trecut de doua ori de pe teren, la Toronto si Shanghai, din cauza unor accidentari. A anulat si prezenta in alte turnee la care trebuia sa joace, motivand accidentari in toate partile corpului, de la glezna, la tendoane, la picioare, la coaste, la burta, umar si, mai nou, la nas. 

Operatia la nas va fi a doua dupa cea de la sani, realizata in anul 2010.

[news-117527]



Detalii despre accidentarea lui Halep: "Este pus in discutie viitorul ei in tenis"