Tenis

Detalii de ultima ora despre cazul de dopaj in care este implicata Simona Halep. Ar putea scapa de suspendare

Sursă foto: https://twitter.com/NBOtoronto/

Dubla campioana de Mare Slem ar fi demonstrat ca subtanta interzisa Roxadustat a patruns in organismul sau prin intermediul unui supliment alimentar contaminat.

Asa sustine Cristian Jura, judecator roman in cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

“Se pare ca s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a patruns in organismul sportivei, si anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care contine o substanta interzisa, fara ca aceasta sa fie precizata pe eticheta produsului sau in informatiile accesibile printr-un demers rezonabil de cautare pe internet”, a declarat Jura pentru Prosport.

Acesta mai spune ca Simona Halep se afla la un moment de cotitura, intre ridicarea suspendarii pentru dopaj, adica achitarea de toatea acuzatiile aduse, si suspendarea de patru ani.

Ramane acum sa se stabileasca modul in care a patruns substanta dopanta in organismul lui Halep si lipsa intentiei sportivului de a folosi acea substanta pentru in scopul imbunatatirii performantelor pe terenul de tenis.

“Adica, sportivul sau alta persoana sa dovedeasca faptul ca Simona nu a stiut sau suspectat si ca nu putea in mod rezonabil sa stie sau sa suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precautii, faptul ca a folosit sau ca i s-au administrat substante interzise sau ca a folosit metode interzise”, mai spune Jura.

Simona Halep a fost depistata pozitiv la US Open si suspendata temporar din orice competitie oficiala pana la solutionarea acestui caz.



Detalii de ultima ora despre cazul de dopaj in care este implicata Simona Halep. Ar putea scapa de suspendare