Tenis

Del Potro il opreste pe Federer la Indian Wells dupa un thriller de trei seturi

Sursă foto: twitter.com/bnpparibasopen

Argentinianul Juan Martin Del Potro l-a invins pe elvetianul Roger Federer in finala turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells dupa un meci fabulos intins pe durata a trei seturi.

Del Potro s-a impus cu 6-4, 6-7 (8-10), 7-6 (7-2) dupa doua ore si 42 de minute si devine primul jucator care il invinge pe Federer in 2018.

Doar trei erori nefortate a comis Del Potro intr-un prim set de 39 de minute in care sud-americanul si-a trecut in cont singurul break.

Federer a salvat mingi de break in primul game al setului secund, dupa care a fortat trimiterea meciului in decisiv la capatul unui tie-break prelungit, nu inainte de a fi salvat o minge de meci.

La schimbul terenului Del Potro s-a plans arbitrului din scaun pentru un zgomot produs in tribuna de suporterii lui Federer.

In decisiv Federer a avut prima sansa la victorie si a servit pentru titlu, insa Del Potro a salvat doua mingi de meci egaland scorul, 5-5.

Ambii jucatori si-au castigat urmatoarele game-uri de serviciu, astfel ca s-a ajuns din nou la tie-break, unde Del Potro a inclinat balanta cu puternicele sale lovituri de retur.

“E greu de descris in cuvinte. E ca un vis. Dupa toate problemele pe care le-am avut, dupa toate operatiile, nu am putut crede ca sunt aici castigand un Masters in fata lui Federer. E incredibil”, a spus Del Potro dupa meci.

Roger Federer ramane liderul ierarhiei mondiale dupa Indian Wells.



Del Potro il opreste pe Federer la Indian Wells dupa un thriller de trei seturi