Tenis

Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep: ”Wimbledonul sa fie obiectivul ei in fiecare an”

Sursă foto: twitter.com/

Simona Halep a devenit prima jucatoare din Romania castigatoare pe iarba de la Wimbledon, iar din echipa ei a facut parte la acest succes si Daniel Dobre.

”Greul este pana la 18-20 ani, dupa care incepe cizelarea. Un jucator de valoarea Simonei traieste nu atat din antrenament, cat din meciurile pe care le joaca si din ajustarile care au loc. Munca propriu-zisa de antrenament este de o ora si jumatate pe zi, apoi pregatirea fizica, apoi conteaza detaliile”, a spus Dobre la Pro x.

”Simona este o jucatoare care incearca sa joace cat se poate de bine la fiecare turneu la care participa. Sistemul cu zi de pauza iti permite sa te recuperezi si sa te antrenezi mai bine la un Grand Slam. Poti pregati meciul mai bine tactic, stii adversara pe care o intalnesti. Punctele si banii fac sa atraga toata energia jucatorilor pentru ca se autodepasesc.

”Dupa Roland Garros am spus ca punctele pe care nu le-a facut acolo le poate castiga foarte bine pe iarba. Wimbledonul trebuie sa fie obiectivul ei in fiecare an datorita stilului ei de joc. Simona trebuie sa aiba obiectiv Wimbledonul fara a avea presiunea de a-l castiga.

Semne bune pentru sezonul american de hard

”Pe hard Simona a jucat foarte bine. Indian Wells, Doha, Dubai, Toronto, semifinala la US Open. Are capacitatea de a juca bine pe hard si nu vad de ce nu ar face un rezultat bun anul acesta. Vom merge inainte la Toronto si Cincinnati unde are puncte de aparat. Eu cred ca are tot timpul sa-si faca punctele pentru a fi numarul unu mondial si cred ca are si dispozitia. Ii place sa se antreneze si sa joace”, a declarat Dobre.Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep: ”Wimbledonul sa fie obiectivul ei in fiecare an”