Cupa Davis

Tricolorii impresionati de terenul din Piatra Neamt

Sursă foto: frt.ro

Finalul acestei saptamani programeaza meciuri in diverse faze la Cupa Davis, iar Romania evolueaza pe teren propriu, la Piatra Neamt, impotriva Luxemburgului, in primul tur din Grupa II a zonei Euro-Africane.

Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea, Nicolae Frunză și Bogdan Borza au ajuns deja la Piatra Neamt fiind impresionati de conditiile gasite in Sala Polivalenta.

Cu ocazia meciului de la finalul acestei saptamani vom asista la doua premiera: Gabriel Trifu pe banca in rolul capitanului nejucator si sistemul propus de ITF cu meciuri pe durata a doua zile.

Sambata, in prima zi, sunt programate doua meciuri de simplu si partida de dublu, urmand ca duminica sa aiba loc celelalte doua meciuri de simplu.

Meciurile se vor disputa dupa sistemul scurtat de “cel mai bun din trei seturi”. Este un sistem pe care ITF il incearca in premiera la Cupa Davis in fazele inferioare ale competitiei din acest an competitional.

Romania n-a mai jucat in Grupa II a zonei Euro-Africane din anul 1993 dupa ce in octombrie 2017 pierdea barajul cu Israel.



Tricolorii impresionati de terenul din Piatra Neamt