Cupa Davis

Spania, prima castigatoare a Cupei Davis in noul format

Sursă foto: https://twitter.com/DavisCup

Cu Rafael Nadal varf de lance, echipa Spaniei a obtinut Salatiera de Argint dupa o finala castigata, duminica, impotriva revelatiei Canada.

Roberto Bautista Agut a adus primul punct Spaniei in primul meci de simplu, scor 7-6 (7-3), 6-3, impotriva tanarului Felix Auger-Aliassime, un jucator de doar 19 ani.

Pentru Bautista Agut meciul a fost unul cu totul special, dupa ce in urma cu doar trei zile tatal jucatorului a decedat.

Rafael Nadal a adus victoria Spaniei la general dupa 6-3, 7-6 (9-7) in al doilea meci de simplu contra lui Denis Shapovalov.

Liderul mondial a castigat toate cele opt meciuri in care a fost implicat in aceasta saptamana, contribuind decisiv la prima Cupa Davis obtinuta de Spania dupa opt ani.

Cupa Davis a propus in acest an un format nou pentru cele mai bune 18 echipe din lume. S-a jucat timp de o saptamana in format pe grupe, apoi cele mai bune opt echipe au avansat in sferturi.

Desi au existat numeroase contestatii din partea jucatorilor si a fanilor, acest nou format, cu ajustarile de rigoare, promite pentru viitor, chiar daca stirbeste cumva din pasiunea si emotia clasicelor dueluri de Cupa Davis.



Spania, prima castigatoare a Cupei Davis in noul format