Cupa Davis

Ruptura in tenis. ITF a rupt parteneriatul cu Kosmos pentru Cupa Davis. Reactia vehementa a lui Ion Tiriac

Federatia Internationala de Tenis a anuntat incetarea contractului cu Kosmos, compania detinuta de fostul international spaniol Gerrard Pique.

Ion Tiriac a reactionat printr-o scrisoare deschisa in care ii solicita demisia lui Dave Haggerty, presedintele ITF.

"În calitate de preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, membru fondator al ITF din 1913, de trei ori finalist al Cupei Davis, vă reamintesc că în urmă cu patru ani, în faţa a 600 de repprezentanţi ai tenisului internaţional, aţi luat următorul angajament: să crească vizibilitatea, notorietatea şi situaţia financiară a briliantului tenisului mondial, Cupa Davis, prin parteneriatul cu compania Kosmos (parteneriat pe 25 de ani).

"În acel moment, v-am avertizat că acest lucru va distruge cea mai importantă competiţie din tenisul mondial şi că nu va dura mai mult de 2-3 ani.

"Astăzi, aţi anunţat încheierea colaborării. Am avut dreptate!

"Drept urmare, sper că aveţi decenţa de a demisiona", se arata in scrisoarea trimisa de Tiriac presedintelui ITF.

ITF a agreat in 2018 reformarea Cupei Davis prin implicarea in proiect a celor de la Kosmos.

Competitia cu o vechime de peste un secol a fost reorganizata din temelii de la un format cunoscut de toata lumea spre unul complicat si greu de inteles, accesibil doar marilor echipe.

Kosmos s-a angajat sa investeasca trei miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, pentru a face din Cupa Davis o competitie mult atractiva pentru public si sponsori.



Ruptura in tenis. ITF a rupt parteneriatul cu Kosmos pentru Cupa Davis. Reactia vehementa a lui Ion Tiriac