Cupa Davis

Roger Federer cucereste Salatiera de Argint in Cupa Davis

Singurul trofeu care ii mai lipsea din palmares lui Roger Federer a fost obtinut de acesta, duminica, in ziua decisiva a finalei Cupei Davis cu Franta.

Echipa Elvetiei conducea cu 2-1 dupa meciul de dublu castigat sambata de Roger Federer si Stanislas Wawrinka, iar prima sansa la inchiderea finalei a revenit fostului lider mondial.

Federer a avut asadar onoarea de a fi cel care aduce victoria Elvetiei si prima Salatiera de Argint din istorie, iar cel mai emblematic jucator dintre cei aflati in activitate nu a ratat aceasta ocazie.

Cu un joc solid care nu a lasat niciun loc de contestatie din partea adversarului sau Richard Gasquet, Federer s-a impus in fata acestuia in trei seturi, cu 6-4, 6-2, 6-2.

O victorie superba pentru Federer obtinuta pe zgura de terenului improvizat de la Lille, unde francezii au doborat duminica pentru a doua oara in trei zile recordul de asistenta la un meci de Cupa Davis.

Un succes care pentru Federer nu are egal si pe care l-a ravnit inca de la inceputul carierei pentru a-si incununa o evolutie magistrala in tenisul masculin mondial.

Poate doar castigarea turneului de la Roland Garros sa echivaleze cu aceasta izbanda istoria din Cupa Davis.

Franta bifeaza a opta finala pierduta si ramane cu cele noua titluri, in timp ce Elvetia isi trece in cont prima victorie in Cupa Davis dupa a doua finala disputata.Roger Federer cucereste Salatiera de Argint in Cupa Davis