Cupa Davis

Hanescu si Tecau au readus Romania in avantaj

Dublul romanesc format din Victor Hanescu si Horia Tecau s-a impus, sambata, in fata celor doi Serghei din echipa Ucrainei, Stahovsky si Bubka, cu 6-4, 6-4, 6-2, astfel ca dupa doua zile echipa Romaniei conduce Ucraina, scor 2-1, in turul doi din Grupa I a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis. Forum: Romania - Ucraina se discuta si pe forum. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Cu doar o ora inaintea startului partidei, capitanul nejucator Andrei Pavel a decis sa-l trimita in teren pe Victor Hanescu in locul mult mai tanarului Marius Copil.

Decizia 'Cneazului' s-a dovedit a fi una mai mult decat inspirata, Hanescu si Tecau fiind cu doua clase peste adversarii prezenti de cealalta parte a fileului.

Superioritatea tricolorilor s-a vazut inca din debutul meciului, echilibrul rupandu-se in jocul al treilea. Avantajul s-a mentinut pana la finalul setului si dupa 29 minute Romania avea 6-4 pe tabela.

Actul secund a inceput cu un nou break in dreptul echipei Romaniei, care a mentinut de asemenea avantajul pana la 6-4 si set.

Ucrainenii au dat semne de revenire in jocul al optulea, cand Stahovksy si Bubka au irosit mai multe sanse de break pe serviciul lui Tecau.

Setul al treilea a inceput sub semnul echilibrului, cele doua echipe merand cap la cap pana la 2-2.

Break-ul s-a produs in jocul cinci pe serviciul ezitant al lui Bubka. Ucrainenii au cedat definitiv initiativa si un al doilea break a venit pe serviciul lui Stahovsky.

Hanescu si-a valorificat superioritatea la serviciu si Romania a terminat invingatoare, dupa un meci care a durat o ora si 54 minute.

La partida disputata la Arenele BNR au asistat aproximativ 2.500 de spectatori, cu mult mai mult decât în prima zi a întâlnirii dintre cele doua echipe. Printre acestia s-au aflat si fostul international Gheorghe Popescu, si Doina Melinte, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, care a asistat doar la setul al doilea.

În prima zi a întâlnirii, Victor Hanescu l-a învins, cu scorul de 7-6 (1), 7-5, 6-4, pe Ilia Marcenko, iar Adrian Ungur, debutant în Cupa Davis, a fost învins, scor 6-2, 6-7 (3), 7-5, 7-5, de Serghei Stahovski, scorul general devenind 1-1.

Victor Hanescu - Serghei Stahovski si Adrian Ungur - Ilia Marcenko vor fi meciurile de duminica, începând cu ora 12.00.

Echipa care va câstiga partida de la Arenele BNR din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane va juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala. Învinsa se va lupta pentru ramânerea în Grupa I.


Onlinesport: Dumitru Stircu


Hanescu si Tecau au readus Romania in avantaj