Cupa Davis

Fara Florin Mergea in meciul cu Belarus din Cupa Davis

Jucatorul Florin Mergea, a anuntat, marti, intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook ca nu va participa la meciul cu Belarus din Cupa Davis. Partida este programata la inceputul lunii februarie in deplasare.

"Cu părere de rău, vreau sa va anunț ca nu voi face deplasarea la Minsk pentru meciul de Cupa Davis contra echipei Belarusului, deși mi-aș fi dorit acest lucru. Sunt în plina refacere după accidentarea suferita la Rio din cauza căreia au apărut și alte accidentări în încercarea de a reveni la nivelul de anul trecut", a anuntat Mergea.

Jucatorul nostru de dublu a explicat decizia luata si spune ca spera sa fie apt suta la suta pentru turneul de la Indian Wells din luna martie.

"Dacă anul trecut am avut luxul de a îmi permite sa pierd doua mii de puncte, anul acesta nu mai pot face asta, iar încă o săptămână în plus în acest moment mi-ar pune în pericol următoarele luni. De trei săptămâni am început un program special de recuperare și de exerciții specifice alături de preparatorul meu fizic care îmi va fi alături zi de zi anul acesta, inclusiv în perioadele de pauza de la București. Progresul deja se vede și cu pași mici sper ca la Indian Wells sa fiu 100% din punct de vedere fizic", a completat Mergea.

In aceste conditii, pentru meciul de dublu capitanul nejucator Andrei Pavel trebuie sa gaseasca un partener de conjunctura alaturi de Horia Tecau.

Romania intalneste Belarus in deplasare in perioada 3-5 februarie intr-o partida care conteaza pentru primul tur din Grupa I a zonei Euro-Africane a Cupei Davis.



Fara Florin Mergea in meciul cu Belarus din Cupa Davis