Cupa Davis

Cupa Davis: O victorie cu Slovenia ne-ar aduce Spania in turul urmator

Miza meciului cu Slovenia din primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africana este una importanta pentru echipa Romaniei, o victorie in meciul gazduit de Arad la finalul acestei saptamani ar face sa intalnim puternica echipa a Spaniei mai departe in acest an.

Capitanul nejucator Andrei Pavel este constient de dificultatea meciurilor, dar spune ca la dublu Romania este favorita certa cu Horia Tecau si Florin Mergea in teren.

"Adversara are jucatori care au fost in prima suta si se anunta meciuri echilibrate la simplu, dar la dublu suntem favoriti. Cert este ca noi avem nevoie de trei puncte, nu conteaza cine le face, cum le face. Sper sa incepem cu dreptul chiar din prima zi, in cele doua meciuri de simplu, cu Marius Copil care joaca acasa si cu Adrian Ungur, care a fost accidentat pe final de an acum dar acum este in revenire de forma", a declarat Pavel, informeaza site-ul FRT.

De cealalta parte, Blaj Tupej, capitanul nejucator al Sloveniei, crediteaza Romania cu prima sansa la obtinerea victoriei.

”Romania are 60-40 la suta sanse la victorie. Aveti o echipa de dublu foarte valoroasa,  dar cred ca meciul va fi decis duminica. Suntem multumiti de suprafata de joc care nu este foarte rapida", a spus Tupej.

Meciul Romania-Slovenia se joaca la Arad in sala pe suprafata sintetica. Vineri se joaca primele doua meciuri de simplu, incepand cu ora 14:00, dupa care sambata de la ora 15:00 are loc infruntarea de dublu, pentru ca partida sa fie reluata duminica tot de la 14:00.

Tragerea la sorti este proframata pentru joi, ora 12:30.

sursa foto: frt.ro



Cupa Davis: O victorie cu Slovenia ne-ar aduce Spania in turul urmator