Cupa Davis

CUPA DAVIS: Franta si Elvetia la egalitate dupa prima zi

Stanislas Wawrinka a adus Elvetia in avantaj, vineri, dupa primul meci al finalei Cupei Davis cu Franta, meci disputat la Lille pe un stadion de fotbal in care au intrat 27.432 de spectatori.

Wawrinka, numarul doi din echipa Elvetiei, a avut nevoie de patru seturi pentru a-l invinge pe mult prea apaticul Jo-Wilfried Tsonga, liderul Frantei, cu 6-1, 3-6, 6-3, 6-2.

A fost un meci intins pe durata a 2 ore si 24 de minute, timp in care Wawrinka a fost jucatorul mai cerebral, care a gandit si executat majoritatea punctelor.

Nu intamplator dupa un schimb prelungit cu Tsonga, jucatorul elvetian a dus mana la cap intr-un semn prin care a vrut sa transmita ca totul porneste de la gandirea jocului.

In meciul doi s-au intalnit Gael Monfils si Roger Federer, starea de sanatate a acestuia din urma tinand capul de afis intreaga saptamana.

Chiar daca a ramas pe teren pana la finalul partidei, Federer nu i-a facut fata lui Monfils si a cedat in minimum de seturi, cu 6-1, 6-4, 6-3.

Accidentat la spate inaintea finalei de la Turneul Campionilor, Federer a facut eforturi uriase pentru a fi pe teren la aceasta intalnire cu Franta, una la finalul careia ar putea obtine singurul trofeu major care ii lipseste elvetianului din palmares.

Franta a cucerit de noua ori in istorie Salatiera de Argint si a mai pierdut alte sapte finale, in timp ce Elvetia se afla la doar a doua finala jucata, dupa ce in 1991 pierdea cu 3-1 in fata Statelor Unite.

[news-110808]



CUPA DAVIS: Franta si Elvetia la egalitate dupa prima zi