Tenis

Cosmarul a luat sfarsit! Simona Halep obtine prima victorie impotriva Mariei Sharapova

Simona Halep pune capat cosmarului numit Maria Sharapova, jucatoare in fata careia pierduse toate cele sapte meciuri disputate pana acum in cariera. Halep s-a impus categoric, cu 6-2, 6-2, pentru un loc in sferturile de la Beijing. Meciul a fost live text aici.

Seria negativa a fost intrerupta, miercuri, in turul 3 la China Open de la Beijing, unde Halep i-a administrat rusoaicei prima infrangere la confruntarea cu numarul opt a celor doua in circuit.

Un meci de doar o ora si 12 minute dominat autoritar de Halep, timp in care si-a pierdut o singura data serviciul, chiar in primul set, si a reusit nu mai putin de cinci break-uri.

Halep - Sharapova: Chinezii au ratat cel mai important moment

Sharapova a practicat cunoscutul ei joc ofensiv comitand nu mai putin de 39 de erori nefortate. De cealalta parte, Halep a oferit adversarei doar sase puncte si practic la acest amanunt s-a decis meciul.

Halep va juca in sferturi cu invingatoarea meciului dintre Agnieszka Radwanska si Daria Kasatkina.

Meciul a inceput abrupt cu trei break-uri la rand, doua dintre acestea fiind obtinute de Halep.

Jucatoarea noastra s-a distantat apoi la 3-1 dupa un game la zero pe propriul serviciu, pentru ca apoi sa reuseasca inca un break pe fondul a nu mai putin de 16 erori nefortate comise de Sharapova.

Cu un prim serviciu care a atins 172 km/h in game-ul al saselea, Halep a tinut-o la respect pe Sharapova si se apropia la un game de castigarea primului set.

Rusoaica s-a agatat de urmatorul game in care a servit si a facut diferenta de la 30-30 cu doua servicii puternice.

Halep si-a pastrat cumpatul, a revenit la serviciu si s-a distantat rapid la 40-15. Sharapova a trimis afara cu reverul si, dupa 33 de minute, Simona inchidea setul cu 6-2. Un prim set in care Sharapova a comis nu mai putin de 20 de erori nefortate, in timp ce Halep i-a oferit adversarei un singur punct pe o greseala.

Setul secund a debutat cu Sharapova la serviciu intr-un game extrem de lung. Rusoaica servea primul as al meciului, dar chiar si asa Halep a ajuns la minge de break. A fortat returul castigator, mingea a iesit afara si Sharapova salva in extremis game-ul.

Halep a egalat scorul dupa un game la zero in care servise la randul ei primul as al meciului, pentru ca apoi sa treaca la conducere cu break in fata, 3-1 si 4-2, de fiecare data dupa game-uri de serviciu in care n-a cedat nici macar un singur punct.

Un nou break obtinut de Halep a dus-o pe aceasta la 5-2 si posibilitatea de a servi pentru castigarea meciului. Halep a inceput cu un rever castigator in lung de linie. Nimic de facut din partea Mariei Sharapova. S-a facut apoi 30-0 dupa un forehand castigator in diagonala. Rusoaica avea sa recupereze un punct dupa o urcare la fileu, insa a urmat serviciul as la 170 km/h din partea Simonei si doua mingi. Minge buna pusa la T si returul afara trimis de Sharapova i-a adus lui Halep prima victorie din cariera in fata rusoaicei.



Cosmarul a luat sfarsit! Simona Halep obtine prima victorie impotriva Mariei Sharapova