Tenis

Simona Halep urca pe locul 2 mondial! Cand ar putea redeveni numarul unu

Sursă foto: https://twitter.com/sonyreta_/

Calificarea in sferturile de la Doha ii aduce Simonei Halep o urcare de un loc in clasamentul WTA.

Halep va ocupa asadar de saptamana viitoare locul secund in ierarhia mondiala dupa depasirea cehoaicei Petra Kvitova, jucatoare care nu s-a inscris in turnel din Qatar.

Mai mult decat atat, chiar daca spune ca nu o intereseaza clasamentul pentru Halep numarul unu mondial ramane o tinta in acest an.

"Nu prea conteaza clasamentul, acum joc pentru a castiga fiecare meci. Daca sunt pe doi, voi lupta pentru a deveni din nou numarul unu in lume", a spus Halep dupa victoria cu Tsurenko.

"A fost un meci foarte bun. Vin de la un meci in sala si nu e usor sa ma adaptez. Am ramas concentrata si cred ca am fost suficient de puternica sa revin", a adaugat jucatoarea noastra.

Nu prea conteaza clasamentul, acum joc pentru a castiga fiecare meci. Daca sunt pe doi, voi lupta pentru a deveni din nou numarul unu in lume.

In clasamentul mondial virtual Simona Halep a ajuns la 5332 puncte si o devanseaza pentru doar 25 de puncte pe americanca Sloane Stephens.

Petra Kvitova a pierdut din start doua locuri prin neparticiparea la Doha.

Halep poate ajunge la un maxim de 5702 puncte in eventualitatea in care va castiga turneul din Qatar. Naomi Osaka, lidera actuala, are 6970 puncte, astfel ca atacarea primului loc va fi posibila la turneele americane pe hard din luna martie, Indian Wells si Miami.



Simona Halep urca pe locul 2 mondial! Cand ar putea redeveni numarul unu