Tenis

Caroline Wozniacki si-a anuntat retragerea din tenis

Jucatoarea daneza Caroline Wozniacki a anuntat, vineri, ca va agata racheta in cui dupa primul Grand Slam al anului 2020.

Pentru Caroline Wozniacki turneul Australian Open din ianuarie 2020 va fi ultimul din cariera de jucatoare profesionista.

”Am jucat la nivel profesionist de la 15 ani. Am trait cel mai incredibil capitol din viata mea, cu 30 de trofee la simplu, locul unu mondial timp de 71 de saptamani, Turneul Campioanelor si Australian Open in 2018. Am reusit tot ce am visat vreodata sa realizez pe teren”, a scris Wozniacki pe contul sau de Instagram.

Wozniacki cucerea in 2018 la Australian Open primul si singurul ei titlu de Marel Slem dupa o finala feroce cu Simona Halep, o adevarata batalie de nervi si rezistenta fizica.

Daneza si-a motivat decizia retragerii prin faptul ca vrea sa se dedice mai mult activitatii din afara terenului de tenis.

”In ultimele luni mi-am dat seama ca viata inseamna mai mult decat mi-ar placea sa reusesc pe teren. Faptul ca m-am casatorit a fost un astfel de obiectiv si sa intemeiez o familie. Astfel, anunt astazi ca ma voi retrage din tenisul profesionist dupa Australian Open. Aceasta decizie nu are nicio legatura cu sanatatea mea”, a mai scris Wozniacki.

Caroline Wozniacki are 29 ani impliniti si ocupa in prezent locul 37 mondial.



Caroline Wozniacki si-a anuntat retragerea din tenis