Tenis

Calcule: Simona Halep poate ajunge pe locul doi WTA dupa Cincinnati

Dupa finala jucata si pierduta prin abandon la Toronto, Simona Halep continua in aceasta saptamana aventura in sezonul american de hard la Cincinnati, un alt turneu din seria WTA Premier.

Desemnata cap de serie numarul 3, Halep se afla pe aceeasi parte de tablou cu Maria Sharapova din Rusia, jucatoare pe care inca n-a invins-o in circuit.

Tocmai pe Sharapova o poate depasi Halep in clasamentul WTA dupa Cincinnati in functie de rezultatele turneului american.

Ambele jucatoare vor incepe turneul direct in runda secunda, iar o eliminare suferita de Sharapova in aceasta faza a competitiei ar deschide drumul Simonei Halep spre locul doi mondial.

Misiunea nu va fi insa usoara, pentru ca Halep este obligata sa dispute finala pentru a o devansa pe rusoaica. Asadar, primul calcul ar fi ca Sharapova sa piarda in primul meci, cel sustinut contra americancei Varvara Lepchenko, iar Halep sa dispute finala.

Daca Sharapova castiga primul meci si ajunge astfel in turul al treilea, unde presupunem ca ar fi eliminata, Halep trebuie sa castige turneul pentru a trece inaintea Mariei in clasamentul WTA. In aceasta situatie ipotetica, Sharapova ar acumula 6141 puncte, cu o prezenta in turul 3, in timp ce Halep ar ajunge la 6445 puncte prin castigarea turneului. Doar o prezenta a Simonei in fiala nu ar fi de ajuns, caz in care ea ar acumula doar 6130 puncte.

De retinut ca Sharapova si Halep se afla pe aceeasi parte a tabloului si acestea se pot intalni cel mai devreme in semifinale. Daca cele doua ajung sa se infrunte si Halep castiga disputa mergand in finala, atunci jucatoarea noastra ar fi obligata sa castige turneul pentru a putea trece de Sharapova. Rusoaica ar acumula 6386 puncte cu o prezenta in semifinale, in timp ce Halep ar ajunge la 6130 prin calificarea in finala, deci insuficient, pe cand castigarea turneului ar duce-o pe Simona la 6445 puncte.

Halep a fost ultima data pe locul 2 mondial pe 11 mai anul acesta.

[news-115335]



Calcule: Simona Halep poate ajunge pe locul doi WTA dupa Cincinnati