Tenis

Buzarnescu ajunge in prima finala a carierei!

Mihaela Buzarnescu uimeste lumea tenisului la cei 29 de ani ai sai, iar sambata va disputa cea dintai finala dintr-o cariera care practic a explodat in 2017 prin castigarea mai multor turnee ITF.

Ajunsa doar pentru a doua oara in cariera intr-o semifinala de turneu WTA, Buzarnescu nu i-a lasat prea multe sanse Lesiei Tsurenko din Ucraina, a cincea favorita de la Hobart, pe care a invins-o cu un 6-2, 6-2 categoric.

Partida a fost intrerupta de doua ori din cauza picaturilor de ploaie care si-au facut aparitia pe teren, dar momentele de intrerupere nu au afectat-o pe Buzarnescu.

Asa am trait Buzarnescu - Tsurenko in semifinale la Hobart

Poate doar la prima oprire jocul romancei s-a dereglat putin, de la 2-0 Tsurenko reusind egalarea la 2-2. Au urmat insa patru game-uri la rand castigate de Buzarnescu, jucatoare care a fost mai buna la toate capitolele.

A doua intrerupere a venit la 30-15 pentru Tsurenko pe serviciul acesteia in debutul setului secund. Un game care a adus-o pentru prima si ultima data pe ucraineanca la conducere.

Buzarnescu a rupt echilibrul intr-un game al treilea cu revenire incredibila de la 0-40 si punct puncte adjudecate la rand. Pana la final Tsurenko a mai obtinut un singur game, la 5-2.

Nu mai putin de cinci break-uri a reusit Buzarnescu in acest meci si un total de 69 de puncte, spre deosebire de adversara ei care a obtinut un singur break din cinci sanse.

Buzarnescu o intalneste in finala de sambata pe belgianca Elise Mertens, a doua favorita, cea care a intrecut-o in cealalta semifinala pe britanica Heather Watson, cu 6-4, 1-6, 6-2.

Mertens incearca sa devina prima jucatoare din istoria turneului de la Hobart care si-ar trece in cont dubla.

Buzarnescu, uimita de propria performanta

Finala Buzarnescu - Mertens este programata sambata cu incepere de la ora locala 12, ceea ce inseamna 3:00 in Romania.



Buzarnescu ajunge in prima finala a carierei!