Tenis

Bucurestiul revine pe harta tenisului mondial. Toate detaliile despre turneul WTA organizat de Ion Tiriac in septembrie

Centrul National de Tenis din Capitala va gazdui in perioada 10-18 septembrie prima editie a Tiriac Foundation Trophy, un turneu de categorie WTA 125 dotat cu premii totale in valoare de 115.000 de dolari.

Costurile totale ale competitiei se vor ridica la 300.000 de euro, dupa cum au anuntat organizatorii intr-un comunicat.

Castigatoarea turneului va primi 160 de puncte in clasamentul mondial.

Intrecerile vor debuta in zilele de 10 si 11 septembrie cu meciurile de calificare, urmand ca din 12 sa inceapa jocurile de pe tabloul principal care va avea 32 de jucatoare.

“Organizarea acestui turneu reprezinta suma eforturilor depuse pentru a pastra Bucurestiul pe harta internationala a turneelor de tenis. Scopul Fundatiei Tiriac este de a incuraja practicarea sportului in randul tinerilor, iar organizarea acestei competitii vine sa completeze misiunea Fundatiei.

“Iata ca dupa o pauza de trei ani, initiativa Fundatiei Tiriac face ca Bucurestiul sa fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondiala in sportul alb. Cu siguranta voi face tot posibilul ca acest turneu sa aiba continuitate, pentru ca ofera baza si incredere tenisului romanesc”, a declarat Ion Tiriac.

In 2021, pe aceleasi terenuri ale Centrului National de Tenis din Bucuresti a avut loc un turneu ATP Challenger care a purtat numele lui Ilie Nastase si Ion Tiriac.

Bucurestiul a gazduit ani la randul dupa 1990 un turneu din circuitul ATP, urmat de un altul din circuitul feminin WTA.

Din cauza problemelor legate de starea tot mai precara a arenei centrale din complextul BNR licentele celor doua turnee au fost pierdute.

Competitia feminina de la Bucuresti, spre exemplu, a fost mutata la Budapesta.Bucurestiul revine pe harta tenisului mondial. Toate detaliile despre turneul WTA organizat de Ion Tiriac in septembrie