Tenis

Begu in semifinale la Istanbul dupa un meci maraton

Sursă foto: twitter.com/istanbul_cup

Irina-Camelia Begu reuseste cel mai bun rezultat al anului la turneul de la Istanbul, unde vineri s-a calificat in semifinale dupa un meci de aproape trei ore contra unei jucatoare din afara topului 200 mondial.

A 3-a pe lista favoritelor la castigarea turneului din capitala comerciala a Turciei, Begu a trecut de reprezentanta gazdelor Basak Eraydin, cu 2-6, 7-6, 6-1.

Setul inaugural a fost unul de cosmar pentru Begu, unul in care a reusit doar trei puncte direct castigatoare si in care n-a beneficiat nici macar de o singura minge de break.

Eraydin a reusit doua break-uri si dupa 35 de minute isi trecea in cont primul set contrar tuturor calculelor hartiei.

Primele mingi de break in dreptul Irinei Begu au venit in debutul setului secund, jucatoarea noastra trecand in avantaj dupa o dubla greseala a adversarei.

Begu a condus cu 3-1, inainte de a fi egalata la trei, dupa care a servit in doua randuri, fara succes, pentru inchiderea setului, la 5-4 si 6-5, inainte de a se ajunge la tie-break.

Dupa o ora si 26 de minute, un adevarat record pentru un set, actul secund intra in contul jucatoarei noastre, ambele sportive solicitand pauza de vestiar pentru refacere inaintea decisivului.

Un set al treilea la discretia lui Begu, jucatoare care a profitat de caderea fizica a adversarei de pe locul 257 mondial, si a transat disputa cu un categoric 6-1 dupa doua ore si 45 de minute.

Begu joaca in semifinale, sambata, cu invingatoarea meciului dintre belgianca Elise Mertens si turcoaica Cagla Buyukakcay.

In sferturile de finala de la Istanbul, turneu desfasurat pe zgura si dotat cu premii totale in valoare de 250.000 de dolari, o mai avem si pe Sorana Cirstea. Aceasta joaca vineri dupa 19:00 cu Elina Svitolina din Ucraina.



Begu in semifinale la Istanbul dupa un meci maraton