Tenis

Azarenka se declara socata de razboiul din Ucraina

Sursă foto: https://twitter.com/GSTOnline1/

Jucatoarea bielorusa de tenis Victoria Azarenka s-a declarat devastata de razboiul declansat de Rusia in urma cu o saptamana prin invadarea militara a Ucrainei.

"Sunt devastata de actiunile care au avut loc in ultimele zile impotriva si in Ucraina. Este sfasietor sa vedem cati oameni nevinovati au fost afectati si continua sa fie afectati de asemenea violente.

"Inca din copilarie, i-am vazut intotdeauna pe ucraineni si belarusi, precum si pe cele doua natiuni, prietenoasi si sustinandu-se unii pe ceilalti. Este greu sa asist la separarea violenta care are loc in prezent, in loc sa ne sprijinim si sa gasim compasiune unul pentru celalalt.

"Inima mea este cu toti cei afectati direct si indirect de acest razboi care provoaca atat de multa durere si suferinta. Sper si doresc pace si incheierea razboiului", a scris Azarenka intr-un mesaj pe Twitter.

WTA a decis impreuna cu celelalte organisme din tenisul profesionist sa permita jucatoarelor din Belarus si Rusia sa evolueze in circuit, dar fara steagul si numele tarii de origine.

Peste 1 milion de oameni au fugit din Ucraina de la inceputul ostilitatilor pe 24 februarie.

In Romania vorbim de peste 100.000 de refugiati, aproape jumatate continuand drumul spre alta tari europene. Dintre cei ramasi in tara noastra peste 1000 au cerut deja azil.

Invazia rusa din Ucraina a dus la moartea a peste 2000 de civili ucraineni, dincolo de distrugerile materiale semnificative.



Azarenka se declara socata de razboiul din Ucraina