Australian Open

Victorii pentru Halep, Cirstea si Begu la Australian Open. Halep ajunge la 104 succese in turneele majore

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Toate cele cinci jucatoare din Romania intrate din oficiu in competitia de simplu de la Australian Open au depasit faza primului tur. Singura eliminata ramane Irina Bara, cea care a jucat pe tabloul principal din postura de pierzatoare norocoasa in calificari.

Dupa Gabriela Ruse si Jaqueline Cristian, calificate in turul 2 la Australian Open 2022 inca de luni, Simona Halep, Sorana Cirstea si Irina Begu au obtinut si ele un loc in turul al doilea.

Aflata pentru a 12-a oara pe tabloul principal de la Australian Open, Simona Halep a invins-o pe Magdalena Frech din Polonia, locul 105 mondial, cu 6-4, 6-3.

Un meci care a inceput cu break reusit de jucatoarea poloneza, dar pe care Halep l-a anulat in game-ul urmator.

Condusa cu 2-1 in primul set, Halep si-a trecut in cont doua break-uri la rand desprinzandu-se decisiv la 5-2.

27 de erori nefortate a comis Halep in meciul cu Frech

La acest scor Halep si-a permis chiar si un moment de relaxare. Frech a recuperat un break si s-a apropiat pe tabela (5-4), dar Halep a inchis setul inaugural cu game solid pe propriul serviciu.

Setul al doilea a inceput slab pentru Halep, care si-a pierdut de doua ori serviciul in primele patru game-uri (1-3).

A urmat o serie de cinci game-uri la rand pentru fosta lidera mondiala si Halep a inchis partida dupa o ora si 30 de minute.

Halep joaca in turul doi cu invingatoarea dintre brazilianca Beatriz Haddad Maia (83 WTA) si americanca venita din calificari Katie Volynets (176 WTA).

Cirstea o elimina pe Kvitova

Pentru al doilea an consecutiv Sorana Cirstea o elimina pe cehoaica Petra Kvitova de la Australian Open.

Cotata favorita numarul 20, fostul numar 2 mondial n-a emis nicio pretentie in fata Soranei, jucatoare care s-a impus cu un dublu 6-2.

A fost a 9-a intalnire directa a celor doua, Cirstea apropiindu-se la 4-5 la general.

Aflata pentru a 14-a oara pe tabloul principal de la Australian Open, Cirstea are drept etalon prezenta in optimile de finala la editia din 2017.

Kristina Kucova din Slovacia va fi adversara Soranei din turul doi, aceasta trecand de Misaki Doi (Japonia) in runda inaugurala.

Begu trece de Dodin

Asa cum si-a obisnuit fanii de-a lungul timpului, Irina Begu a revenit de la set pierdut si a invins-o pe frantuzoaica Oceane Dodin, cu 2-6 ,7-5, 6-3, la capatul unui meci de 2 ore si 37 de minute.

Begu joaca in turul 2 cu belgianca Elise Mertens, a 19-a favorita a turneului, care a eliminat-o pe rusoaica Vera Zvonareva, cu 6-4, 7-5.



Victorii pentru Halep, Cirstea si Begu la Australian Open. Halep ajunge la 104 succese in turneele majore