Australian Open

Victorie uriasa pentru Halep dupa un meci maraton cu trei mingi de meci salvate

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala la Australian Open dupa o partida memorabila castigata, cu 4-6, 6-4, 15-13, dupa 3 ore si 45 de minute. Un meci in care lidera mondiala a aratat de ce este capabila fiind testata la maxim de o Lauren Davis (76 WTA) care a facut meciul vietii si care a avut la un moment dat trei mingi de meci consecutive. Aceasta dupa ce Halep ratase de doua ori inchiderea meciului pe propriul serviciu, la 5-4 si 6-5 inainte de intrarea in prelungiri. Program si rezultate romani AO 2018

Inceputul meciului a stat sub semnul echilibrului, cu Davis avand prima sansa de break inca din game-ul al doilea. Halep a salvat game-ul cu sansa, dupa care a avut sansa ei in jocul urmator cand insa Davis avea sa recupereze miraculos de la 0-30.

Halep a rupt in cele din urma echilibrul si trecea in premiera la conducere, scor 3-2, cu break in fata, dupa ce a convertit una din cele doua sanse de break de care a beneficiat.

A urmat un game in care Halep n-a reusit sa profite de avantajul obtinut si a cedat break-ul dupa o dubla greseala in cel mai nefericit moment cu putinta, iar Davis revenea la conducere dupa sapte game-uri (3-4).

Halep n-a reusit sa-si gaseasca ritmul si lovitura decisiva a intarziat sa apara, astfel ca la 4-5 Davis beneficia de primele mingi de set, doua la numar. N-a avut nevoie decat de prima pentru a inchide setul dupa 40 de minute in care n-a facut sa joace la nivelul ei obisnuit si sa profite de slabiciunile Simonei.

Asa am trait Halep cu Davis in turul 3 la Australian Open. Un meci de aproape 4 ore!

Setul secund a gasit-o pe Halep mult mai agresiva pe teren, in special la retur, iar presiunea pusa pe Davis si-a spus in cele din urma cuvantul. Jucatoarea originara din Boca Raton si-a pierdut serviciul dupa o dubla greseala, iar Halep ii trimitea un mesaj cat se poate de clar in urma unui game castigat la zero (3-1). Pentru prima data in meci jucatoarea noastra reusea desprinderea pe tabela.

Halep a salvat minge de break la 3-2 pentru a pastra diferenta de doua game-uri, dupa care a ratat trei sanse uriase pentru dublu break. Davis s-a salvat in extremis dintr-o situatie limita castigand cinci puncte la rand.

In cele din urma, dupa 42 de minute, Halep inchidea setul secund cu game la zero pe propriul serviciu si un 6-4 in timpul caruia a avut un prim serviciu la 79% si in care a comis doar doua erori nefortate.

Cahill reactioneaza dupa meciul epic castigat de Halep: "Cum ti-a fost dimineata, Simona?"

Davis a inceput agresiv decisivul, cu game la zero pe propriul serviciu, insa Halep a continuat sa o oblige la o minge in plus, iar Davis avea sa se prabuseasca in urmatorul game in care a servit. Un break la zero reusit de Halep (2-1) dublat de un game de serviciu.

De la 3-1 au urmat trei game-uri la rand obtinute de Lauren Davis, o jucatoare care a intors spectaculos rezultatul cand nu multi se mai asteptau.

Un decisiv de peste doua ore!

Halep a produs break-ul si a servit pentru meci la 5-4, insa nu a reusit sa profite si meciul intra in prelungiri. Inca o data Halep a castigat pe serviciul advers oferindu-si o noua oportunitate de meci la 6-5 pe care insa a ratat-o.

Davis trecea apoi la conducere (7-6), insa Halep raspundea cu game la zero pe propriul serviciu prelungind suspansul intr-un decisiv pe muchie de cutit.

Halep dupa meciul maraton cu Davis: “Sunt aproape moarta”

Halep reusea din nou break-ul si servea pentru meci la 8-7, insa meciul era departe de a fi incheiat. Mingile se intoarcea din terenul lui Davis ca si cum Halep ar fi jucat cu peretele.

Din acel moment, de la 8-8, Davis si-a castigat de cinci ori la rand serviciul si a condus de tot atatea ori punand-o pe Halep sub o mare presiune.

La 11-10 pentru jucatoarea americana Halep a salvat trei mingi de meci de la 0-40 pe propriul serviciu, iar imediat dupa a aparut si controversa. Davis a solicitat interventia medicului pentru o problema la unghia degetului mare de la piciorul stang, dupa un game in care acuzase crampe vizibile.

Halep si-a mentinut calmul, iar in game-ul imediat urmator reluarii meciului a irosit nu mai putin de cinci mingi de break, dupa care si-a tinut serviciul egaland la 13-13 intr-un moment de presiune. Davis conducea cu 30-15 si continua sa retrimita aproape toate mingile venite de la Halep.

Totul s-a rupt pentru americanca in urmatorul game de serviciu cand, tintuita pe picioare, aceasta s-a vazut condusa cu 40-0 si break-ul a venit.

Pentru a patra oara Halep servea sa inchida meciul si de aceasta data n-a mai ratat ocazia. La 40-30 primul serviciu n-a ajutat-o, a doua minge a fost una moale, dar Halep a rezistat returului furios si a pus mingea in terenul lui Davis, iar aceasta a trimis afara.



Victorie uriasa pentru Halep dupa un meci maraton cu trei mingi de meci salvate