Australian Open

Victorie in trei seturi pentru Novak Djokovic la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

De noua ori campion la Australian Open, sarbul Novak Djokovic s-a calificat fara emotii in turul secund.

Novak Djokovic a inchis ziua de marti pe arena centrala Rod Laver contra spaniolului Roberto Carballes Baena, jucator de care a trecut cu 6-3, 6-4, 6-0.

Un singur break a facut diferenta in primul set, fiind reusit de Djokovic in game-ul sase (4-2). Cu un game in urma sarbul salvase nu mai putin de trei mingi de break.

Carballes Baena, locul 75 ATP, a condus in premiera in debutul setului secund (1-0) dupa un game de serviciu intins pe durata a sapte minute.

Djokovic a rupt echilibrul in game-ul sapte (4-3) la singura sansa de break pe care a avut-o in setul al doilea.

Ultimul act a fost la discretia fostului lider mondial. Djokovic a inceput cu break la zero si a dublat imediat cu game de serviciu fara punct pierdut.

De altfel, Djokovic a cedat doar patru puncte in acest set al treilea.

In turul secund, Djokovic il va intalni pe invingatorul dintre francezul Enzo Couacaud (191 ATP) si Hugo Dellien (131 ATP) din Bolivia.

Novak Djokovic a revenit la Australian Open dupa un an de absenta fortata. In 2022, sarbul a fost expulzat din Australia pe motiv ca nu era vaccinat impotriva bolii covid-19.

Nici acum Djokovic nu e vaccinat, doar ca australienii au renuntat la masurile impuse in timpul pandemiei, alunecand in cealalta extrema.

In 2023 pot evolua chiar si jucatori confirmati cu covid.



Victorie in trei seturi pentru Novak Djokovic la Australian Open