Australian Open

Veste uriasa pentru Novak Djokovic in perspectiva Australian Open din 2023

Sursă foto: https://twitter.com/DEXSportsRadio/

Fostul lider mondial nu a putut participa la editia din acest an a Grand Slam-ului de la Antipozi din cauza ca nu a fost vaccinat impotriva covid, asa cum solicitau la momentul respectiv autoritatile australiene.

Novak Djokovic a fost retinut imediat dupa intrarea in Australia si ulterior expulzat din tara chiar cu cateva ore inaintea debutului Australian Open, turneu gazduit de Melbourne.

In plus, jucatorul din Serbia s-a ales si cu o interdictie de a mai intra pe teritoriul Australiei in urmatorii trei ani.

Intre timp s-au schimbat datele problemei si Australia a inceput sa relaxeze masurile impuse in timpul pandemiei de covid, fara a mai conditiona intrarea in tara de statutul de vaccinare impotriva covid.

Djokovic a ramas in continuare nevaccinat, lucru asumat public de sarb cu riscul ratarii unor turnee importante (Indian Wells, Miami sau US Open), dar pentru 2023 lucrurile par a reintra intr-un fagas de normalitate.

Autoritatile de la Canberra nu mai impun vaccinarea ca si conditie obligatorie pentru participantii de la Australian Open, iar interdictia dictata impotriva lui Djokovic a fost ridicata, astfel ca jucatorul care a castigat de noua ori in cariera turneul de la Antipozi poate reveni pe teren in fata publicului australian in ianuarie 2023.

Craig Tiley, directorul Australian Open, a facut un lobby sustinut pentru ca Djokovic sa poata fi prezent la editia de anul urmator, anunta presa de la Antipozi.

Australian Open 2023 se va disputa in perioada 16-29 ianuarie la Melbourne Park.

Djokovic s-a impus de noua ori pana acum, ultima oara in 2021.



Veste uriasa pentru Novak Djokovic in perspectiva Australian Open din 2023