Australian Open

Venus Williams traieste a doua tinerete la Australian Open

Sursă foto: twitter.com

In varsta de 36 ani, Venus Williams traieste o a doua tinerete la Australian Open, turneu unde s-a calificat marti in faza semifinalelor.

Cea mai mare dintre surorile Williams a invins-o in doua seturi pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, scor 6-4, 7-6 (3), dupa un meci extrem de spectaculos.

Pentru Venus Williams este prima calificare in semifinale la Melbourne dupa o pauza de 14 ani, mai precis din 2003 cand a si disputat singura ei finala la Antipozi, pierduta in trei seturi in fata Serenei Williams.

In plus, Venus devine cea mai varstnica semifinalista intr-un Grand Slam de la Martina Navratilova (n.r. - finalista in 1994 la Wimbledon) incoace.

Cu un joc eminamente de atac, Venus a reusit nu mai putin de 35 de puncte direct castigatoare, adica dublu fata de adversara sa.

Pavlyuchenkova a revenit in primul set de la 2-3 si a avut avantajul serviciului la 4-3, insa Venus nu a lasat-o pe adversara sa evadeze si a fortat castigarea setului cu trei game-uri la rand.

Rusoaica a supravietuit unui game maraton de 12 minute in debutul setului secund pentru a egala pe tabela (1-1), dupa care a avut prima sansa in tie-break (3-1).

Aflata pentru a 9-a oara in sferturi la Australian Open, Venus a obtinut sase puncte la rand si implicit calificarea in semifinale.

Surpriza Coco

Adversara lui Venus Williams din penultimul act va fi surprinzatoarea Coco Vandeweghe, jucatoare de asemenea din Statele Unite care a eliminat-o pe Garbine Muguruza cu un sever 6-4, 6-0.

Nu mai putin de 31 de puncte castigatoare a reusit Vandeweghe, jucatoare aflata la cea mai buna performanta din cariera la simplu intr-un turneu major.

Vandeweghe a disputat finala la dublu mixt in turneul de la Melbourne alaturi de Horia Tecau in urma cu un an.



Venus Williams traieste a doua tinerete la Australian Open