Australian Open

Urcare importanta pentru Sorana Cirstea in clasamentul WTA

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Calificarea pe care Sorana Cirstea a obtinut-o in optimile de finala la Australian Open ii asigura acesteia o urcare semnificativa in clasamentul mondial pe care WTA il va publica dupa Grand Slam-ul de la Antipozi.

Cirstea a intrat in competitia de la Australian Open de pe locul 78 mondial, cu 799 de puncte.

Dupa cele trei victorii la rand obtinut in minimum de seturi la Irina Kromacheva (Rusia), Carla Suarez Navarro (Spania) si Alison Riske (Statele Unite), Cirstea si-a asigurat 240 de puncte prin calificarea in optimi.

Puncte prin care face un salt de 20 de pozitii si inaintea disputei din optimile de finala ocupa locul 58 in clasamentul mondial actualizat in timp real, cu un total de 1039 de puncte.

Calcule

O eventuala victorie in optimi si calificare in sferturile de finala ar face ca Sorana Cirstea sa adune 430 de puncte prin care ar urca in topul 50 mondial.

In prezent jucatoarea noastra este sigura ca la finalul turneului va avea cel putin 1039 de puncte in clasamentul mondial si in acest moment doar croata Mirijana Lucic-Baroni, jucatoare calificata in turul 3 cu un total de 906 puncte mai reprezinta o amenintare.

Etalon

Sorana Cirstea n-a mai fost prezenta in optimi la un turneu de Mare Slem de la Roland Garros 2009,  unde avea sa se opreasca chiar in sferturile de finala atingand cel mai bun rezultat al sau din cariera la un turneu major.

Pe langa puncte si ierarhia mondiala, calificarea in optimi la Australian Open ii va aduce Soranei un cec in valoare de 155.625 de euro, cu posibilitatea de a ajunge la 311.267 de euro in cazul calificarii in sferturile de finala.



Urcare importanta pentru Sorana Cirstea in clasamentul WTA