Australian Open

Viitorul cetățean al Australiei, Tsitsipas, a uitat naționalismul grecesc și câte titluri are Djokovic la Melbourne

Sursă foto: https://twitter.com/josemorgado

Stefanos Tsitsipas s-a calificat vineri în finala de la Australian Open, a doua de Mare Șlem a carierei sale. După meci a făcut niște declarații care merită menționate.

Referindu-se la finala în care a ajuns în Australia, el a spus: „Vin dintr-o țară mică, Grecia, aici în Australia”.

Se pare că Tsitsipas, spre deosebire de alți tineri din Grecia de azi, a uitat complet istoria Eladei și ce a însemnat această civilizație în cultura și istoria lumii, de la inventarea vocalelor în scris printre altele - fără a lărgi o listă cu mari realizări culturale ale Greciei.

Grecia făcea asta în timp ce australopitecii se cățărau în copaci și creșteau canguri în loc de oi.

Tsitsipas, un fan înfocat al imigrării în Australia, se pare că nu apreciază nimic din țara în care s-a născut cu un scop și vrea să se mute la capătul lumii, într-o zonă clădită de imigranții certați cu legea trimiși de englezi pe acele meleaguri recent, privind istoria lumii în ansamblu, acum 200 de ani.

Cu toate acestea, deși joacă tenis, grecul a uitat până și performanțele lui Djokovic reușite în viitoarea sa patrie.

„Avem aici un jucator care a jucat nouă sau zece finale? (n.r. confuz) Trebuie verificat (n.r câte finale are)”, a spus Tsitsipas întrebat despre finală, în timpul interviului de vineri dimineață de pe teren. Jim Courier, cel care îl intervieva, i-a suflat: „Nouă”, la care grecul a spus: „Ok, nouă”. Să mai pună și el mâna pe o carte, fie și de tenis, nu doar să facă cornete.

„Doresc sa joc o astfel de finala, lupt pentru locul 1, este un vis din copilarie, sunt aproape, sunt fericit ca am aceasta oportunitate aici in Australia si nu in alta parte, pentru ca Australia inseamna mult pentru mine”, a mai spus Tsitsipas, care la final s-a adresat direct viitorilor săi conaționali: „Hai, băieți!”, dar nu a primit ovațiile la care s-ar fi așteptat un viitor australian de la australienii săi.

Bineînțeles, e treaba lui Tsitsipas dacă vrea să se mute în „Down Under” sau dacă pur și simplu vrea să își atragă spectatorii de partea sa la această finală, dar meciul cu Djokovic va fi unul greu.

Iar la capătul său va afla că Djokovic are 10 victorii la Australian Open.

Vadim Cușnarencu



Viitorul cetățean al Australiei, Tsitsipas, a uitat naționalismul grecesc și câte titluri are Djokovic la Melbourne