Australian Open

Tatal lui Djokovic s-a autosuspendat la Melbourne

Sursă foto: https://twitter.com/GlasnostGone/

Srdjan Djokovic a provocat indignare la Melbourne, dupa ce a pozat alaturi de mai multi fani rusi care au afisat semnul razboiului din Ucraina, litera Z, si steaguri ale Rusiei cu portretul lui Vladimir Putin.

Tatal lui Novak Djokovic a facut un pas in spate pe fondul criticilor aparute in spatiul online si a anuntat ca nu va asista la semifinala pe care fiul sau o va disputa, vineri, contra americanului Tommy Paul.

“Sunt aici doar pentru a-mi sustine fiul. Nu am avut intentia de a provocat astfel de titluri de presa sau perturbari. Prin urmare, am decis sa vad semifinala de acasa”, a anuntat Srdjan Djokovic.

La gestul lui Djokovic senior a reactionat si premierul australian Anthony Albanese, acesta reiterand sustinera pentru Ucraina.

“Nu vrem sa vedem nicio sustinere a invaziei ruse in Ucraina. Australia este alaturi de poporul australian”, a declarat Albanese.

Tennis Australia a decis inaintea primului Grand Slam din 2023 sa nu permita afisarea steagurilor Rusiei si Belarusului in tribune, la meciuri, pentru a nu incuraja aparitia incidentelor intre fanii tarilor aflate in conflict armat.

Jucatorii si jucatoarele din Rusia, respectiv Belarus, au voie sa joace in circuit, insa fara mentiunea tarii de origine sau afisarea steagului propriu.



Tatal lui Djokovic s-a autosuspendat la Melbourne