Australian Open

Stefanos Tsitsipas, critic la adresa lui Novak Djokovic: "Ne-a facut sa aratam ca niste prosti"

Sursă foto: https://twitter.com/SPORTSCIRCUSINT/

Jucatorul grec Stefanos Tsitsipas nu vede cu ochi buni decizia lui Novak Djokovic de a-si forta norocul in fata regulilor severe impuse de autoritatile australiene inaintea primului Grand Slam din 2022.

Tsitsipas, numarul 4 mondial, considera ca Djokovic actioneaza dupa propriilie reguli si astfel ii face pe ceilalti colegi din circuitul ATP sa apara ca niste prosti.

"Statisticile arata ca 98 la suta dintre jucatori s-au vaccinat si au facut tot ceea ce trebuia facut pentru a ajunge si a putea evolua in Australia.

"Cu siguranta, el actioneaza dupa propriile lui reguli si a facut ceea ce nu multi ar fi avut curajul sa faca, in special dupa ce ATP a anuntat care sunt criteriile de respectat pentru intrarea in Australia. Nimeni nu s-a gandit ca poate veni in Australia nevaccinat si fara sa urmeze protocoalele in vigoare. Iti trebuie mult tupeu sa faci asta si sa pui Grand Slam-ul in pericol, ceea ce nu cred ca multi jucatori ar fi indraznit", a declarat Stefanos Tsitsipas pentru agentia indiana WIO News.

Acesta a comentat si situatia in care se afla Novak Djokovic, in pericol sa fie expulzat din Australia, dupa ce s-a dovedit ca a oferit informatii neadevarate la intrarea in tara.

"Sunt doua situatii aici. Una in care aproape fiecare jucator este vaccinat complet si respecta protocoalele pentru a juca in Australia. Pe de alta parte, se pare ca nu toata lumea joaca dupa reguli. O mica parte a ales sa joace dupa propriile reguli, ceea ce ne facem pe noi majoritatea sa parem ca niste prosti", crede Tsitsipas.

Intre timp, pentru a treia zi la rand, Djokovic s-a antrenat normal la Melbourne.

In asteptarea deciziei Ministerului Imigratiei, care ii poate anula din nou viza de sedere in Australia, Djokovic a aflat cu cine va juca in primul tur la Australian Open (17-30 ianuarie). Daca va ramane pana la urma in Australia.



Stefanos Tsitsipas, critic la adresa lui Novak Djokovic: "Ne-a facut sa aratam ca niste prosti"