Australian Open

Sorana Cirstea si Monica Niculescu termina repede benzina la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Primele jucatoare din Romania intrate in competitia de simplu de la Australian Open, Sorana Cirstea si Monica Niculescu, au parasit rapid intrecerea.

Cirstea a fost invinsa de suedeza Rebecca Peterson (foto), scor 4-6, 1-6, intr-un meci inceput in debutul zilei pe terenul 15. 

Peterson, o debutanta la Australian Open, obtine astfel prima victorie din cariera in Grand Slam-ul australian.

Niculescu a opus o rezistenta mai darza in partida cu Amanda Anisimova, dar in cele din urma s-a recunoscut invinsa tot dupa doua seturi, scor 6-7 (3), 4-6. Anisimova are doar 17 ani, ocupa locul 87 mondial si se afla de asemenea la prima participare pe tabloul principal de la Australian Open.

In chiar primul meci al turneului pe arena centrala Rod Laver, Maria Sharapova a spulberat-o pe Hariett Dort din Marea Britanie, cu 6-0, 6-0. 

Nici Rafael Nadal n-a stat la prea multe discutii cu James Duckworth, un australian pe care l-a invins in minimum de seturi. 

Surpriza a venit din partea americancei Danielle Collins, a 35-a jucatoare a lumii care a eliminat-o pe favorita 14 Julia Goerges din Germania, cu 2-6, 7-6 (5), 6-4. 

Primul tie-break in setul decisiv din istoria Australian Open a fost castigat de britanica Katie Butler, 99 WTA, contra Ekaterinei Makarova.



Sorana Cirstea si Monica Niculescu termina repede benzina la Australian Open