Australian Open

Sorana Cirstea joaca vineri pentru cea mai buna performanta la Australian Open

Sursă foto: twitter.com

Ramasa singura jucatoare din Romania pe tabloul principal de simplu, Sorana Cirstea o intalneste pe Alison Riske din Statele Unite, vineri dimineata, intr-un meci pentru calificarea in optimile de finala. Va fi ultimul meci al zilei programat pe terenul numarul 2 de la Melbourne Park, ceea ce inseamna undeva in jurul orei 8 dimineata in Romania.

Cirstea are un moral foarte bun dupa ce in runda precedenta a eliminat-o din competitie pe Carla Suarez Navarro, a 10-a favorita a turneului.

O victorie mare prin care Cirstea si-a egalat cea mai buna performanta la Australian Open, prezenta in turul al treilea.

Ajunsa pe locul 78 mondial, jucatoarea noastra porneste cu sansa a doua in fata lui Riske, locul 42 mondial, dar tinand cont de forma momentului putem spune fara exagerare ca Sorana are mari sanse sa ajunga in optimi.

Cirstea conduce la general

Scorul intalnirilor directe este de asemenea favorabil Soranei Cirstea, jucatoare care a castigat doua din cele trei dispute cu Riske, ultima in 2014 la Pattaya. Cirstea se mai impusese si in 2013 la Washington, dupa ce Riske castigase in calificarile de la US Open in urma cu zece ani.

Alison Riske si-a egalat la randul sau cea mai buna performanta la Australian Open, turul 3 in 2014, iar pana acum le-a invins pe Madison Brengle, scor 7-5, 6-3, si pe Shuai Zhang, scor 7-6 (7), 4-6, 6-1.

Riske a inceput anul in forta cu finala jucata la Shenzen, unde a pierdut in fata Katerinei Siniakova, jucatoarea care a scos-o acolo din competitie pe Simona Halep in optimi.



Sorana Cirstea joaca vineri pentru cea mai buna performanta la Australian Open