Australian Open

Sorana Cirstea isi egaleaza cea mai buna performanta din cariera la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

In ultimul meci programat in faza turului al treilea Sorana Cirstea a eliminat-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, a 10-a favorita, dupa un meci de trei seturi.

Asa am trait Cirstea in turul 3 la Australian Open

Sorana Cirstea (38 WTA) a transat disputa, cu 6-3, 2-6, 6-2, dupa un meci de o ora si 43 de minute disputat pe arena centrala Rod Laver.

Partida a inceput sub imperiul break-urilor. Nu mai putin de cinci game-uri contra serviciului in primele sase jocuri. Trei dintre aceste break-uri au fost obtinute de Sorana Cirstea.

Jucatoarea noastra s-a desprins la 5-2 dupa al doilea game adjudecat pe propriul serviciu, dupa care Sorana a inchis la 6-3 in urma unui game alb.

Un prim set in care erorile nefortate au inclinat balanta, Cirstea avand doar patru spre deosebire de cele 12 adunate in dreptul Anastasiei Pavlyuchenkova.

Setul secund a debutat cu o mare sansa de break ratata de Cirstea. Dupa 13 minute Pavlyuchenkova avea deja 3-0 pe tabela si nervozitatea se strecura in atitudinea Soranei.

In game-ul cinci Cirstea a ratat o noua sansa de break dupa trei erori nefortate si, in loc de 2-3, tabela a aratat 1-4.

Prima reactie a Soranei Cirstea dupa calificarea in optimi: "E vorba si despre minte"

Pavlyuchenkova a inchis setul secund cu un break la zero pentru 6-2 pe tabela. Nu mai putin de 10 puncte direct castigatoare in dreptul rusoaicei, doar trei pentru Sorana Cirstea.

Setul decisiv a fost unul controlat de Sorana, care a revenit la jocul ofensiv din primul act.

Aceasta a inceput cu break si n-a mai putut fi oprita pana la final. Doar patru erori nefortate comise de Cirstea, in timp ce Pavlyuchenkova a irosit 13 puncte.

Nicio sansa de break oferita de Cirstea adversarei intr-un decisiv incheiat cu game alb la serviciu.

Sorana Cirstea isi egaleaza cea mai buna performanta din cariera la Australian Open, unde a mai ajuns in optimile de finala in urma cu cinci ani.

Pierdea atunci la Garbine Muguruza, jucatoare care in acest an a iesit devreme din competitie.

Adversara Soranei va fi poloneza Iga Swiatek, a 7-a favorita. Cele doua nu s-au mai intalnit pana acum in circuit.

Swiatek, fosta campioana la Roland Garros, are 6-1 in acest sezon.



Sorana Cirstea isi egaleaza cea mai buna performanta din cariera la Australian Open