Australian Open

Simona Halep, victorie in 53 de minute pentru calificarea in semifinale la Australian Open. Semifinala cu Muguruza

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Pentru a doua oara in cariera Simona Halep va juca in semifinale la Australian Open si dupa evolutia din meciul cu Anett Kontaveit, una entuziasmanta, putem spera la o noua finala si, de ce nu, la un nou titlu de Grand Slam. Ea va juca in semifinale joi dimineata, de la ora 6:30, contra Garbinei Muguruza.

Asa am trait Simona Halep - Anett Kontaveit in sferturi la Australian Open

Meciul a inceput cu un game la zero adjudecat de Kontaveit pe propriul serviciu. Un simplu foc de paie, Halep trecand in controlul partidei prin castigarea urmatoarelor patru game-uri, cu doua break-uri.

Halep a raspuns mai intai cu game solid de serviciu, dupa care a reusit primul break intr-un game in care a anulat trei sanse de 2-1 ale adversarei.

In al doilea game pe propriul serviciu Halep a rupt excelent echilibrul cu serviciu as la 30-30.

A urmat al doilea break in dreptul Simonei dupa un game in care Kontaveit a revenit de la 0-40, dar n-a reusit sa tina ritmul cu Halep in schimburile intense din spatele terenului.

Halep a servit fabulos la 4-1 si a anulat prima minge de break a adversarei distantandu-se aproape decisiv pentru soarta primului set dupa 27 de minute de la primul serviciu.

Primul set a fost adjudecat de Halep in urma unui nou break, al treilea. La 15-40 Kontaveit a controlat schimbul si a alergat-o pe Simona ca la suta de metri in atletism. Returul pus in teren a dictat apoi ritmul in favoarea lui Halep, aceasta inchizand game-ul dupa un forehand la care Kontaveit n-a mai avut raspuns. Un 6-1 categoric dupa jumatate de ora.

In debutul setului secund Halep a revenit de la 15-30 pe propriul serviciu si a inceput cu avantaj pe tabela punand o si mai mare presiune pe adversara tot mai timorata in exprimarea pe teren.

A urmat break-ul devreme pentru 2-0 si un nou game de serviciu in care Halep a intors de la 15-30, dupa ce comisese prima dubla greseala din meci. De doua ori la rand primul serviciu gasit excelent a scos-o pe Halep din incurcatura.

Halep s-a dus la 4-0 dupa un nou break. Zece game-uri la rand adjudecate de Simona dupa ce Kontaveit incepuse cu game alb de serviciu.

Jucatoarea din Estonia a intrerupt seria de 11 game-uri la rand obtinute de Halep cu un game la zero.

Halep a servit fabulos cu prima minge oferindu-si trei mingi de meci la 6-1 si 5-1 dupa nici macar o ora de la startul partidei.

Jucatoarea noastra a pus capat meciului cu un serviciu as dupa 53 de minute pentru o victorie categorica si calificarea in semifinale la Australian Open pentru a doua oara in cariera dupa 2018.

Halep si-a asigurat un cec in valoare de 1.040.000 de dolari prin acest rezultat.



Simona Halep, victorie in 53 de minute pentru calificarea in semifinale la Australian Open. Semifinala cu Muguruza