Australian Open

Simona Halep se califica in turul 3 cu revenire de la 2-5 in decisiv

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Meci de mare lupta pentru Simona Halep cu Ajla Tomljanovic in turul 2 la Australian Open. O partida de peste doua ore si jumatate castigata de Halep, cu 4-6, 6-4, 7-5, dupa ce a revenit de la 2-5 in setul decisiv.

Halep a inceput meciul cu break, profitand de doua duble greseli comise de adversara.

A urmat un prim game de serviciu in care jucatoarea noastra s-a distantat rapid la 40-0. Tomljanovic a recuperat doua puncte, dar Halep s-a desprins datorita primului serviciu.

Inca o dubla comisa de Tomljanovic in game-ul trei, insa pana la urma australianca s-a redresat si a pus primul ei game pe tabela.

Avea sa fie primul dintr-o serie de patru game-uri la rand reusite de Tomljanovic, jucatoare care a obtinut break-ul distantandu-se la 4-2.

Presiunea si-a spus cuvantul si australianca n-a reusit se acopere cu serviciul, Halep reusind sa ia break-ul inapoi intrerupand seria adversarei (3-4).

Halep a egalat in cele din urma scorul (4-4) si a ratat doua sanse de break pentru a trece din nou in avantaj.

Tomljanovic si-a adjudecat game-ul noua si apoi a profitat de erorile Simonei pentru a pune primul set pe tabela in dreptul ei dupa o ora de joc.

Un break a facut diferenta in setul secund, unul inceput cu patru break-uri, cate doua de fiecare parte.

Jucatoarea din Australia a fost prima care si-a castigat serviciul (3-2), ceea ce a facut si Halep imediat, dupa fosta lidera mondiala s-a desprins la 5-3, cu break in fata.

Halep castiga setul secund, scor 6-4, trimitand meciul in setul decisiv.

Un set hotarator inceput in nota de dominare a Ajlei Tomljanovic. Aceasta s-a distantat la 5-2 cu un break in fata.

Halep a luat fiecare punct in parte si a avut o revenire fabuloasa cu cinci game-uri adjudecate la rand pentru calificarea in turul al treilea.

Urmatoarea adversara pentru Simona Halep va fi Veronika Kudermetova din Rusia, locul 36 mondial. Va fi prima intalnire a celor doua.

Cifrele meciului arata echilibrul intre cele doua jucatoare, cu un plus la totalul punctelor pentru jucatoarea din Australia.

109-115 puncte la total

7/17 – 8/14 breakuri

57-37 erori nefortate

37-28 puncte castigate



Simona Halep se califica in turul 3 cu revenire de la 2-5 in decisiv