Australian Open

Simona Halep rateaza calificarea in finala Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Fara set pierdut pana in semifinale, Simona Halep s-a vazut invinsa de Garbine Muguruza dupa un meci in care iberica a jucat super ofensiv.

Simona Halep a ratat nu mai putin de patru mingi de set in primul act, apoi in al doilea set a servit la 5-4 pentru trimiterea meciului in decisiv.

Sanse de care Halep n-a reusit sa profite si care in cele din urma au cantarit decisiv in economia partidei.

Un meci castigat de Muguruzat, cu 7-6 (6), 7-5, dupa doua ore si cinci minute de tenis intens. O partida disputata la 39 de grade Celsius la umbra in conditii extreme.

Pe final de meci Halep a parut jucatoarea ajunsa la capat cu energia fizica.

Asa am trait Simona Halep - Garbine Muguruza in semifinale la Australian Open

Primul set scapat printre degete

Primul set a fost unul cu numeroase rasturnari de situatie, ambele jucatoare trecand pe rand la conducere. Dupa un inceput sub semnul echilibrului, cu primele mingi de break ratate de Simona Halep in chiar al doilea game, dupa ce incepuse bine cu serviciul (1-0), Muguruza a fost cea care a facut pasul in fata.

Agresiva la jocul din spatele terenului, Muguruza a jucat la totul sau nimic si s-a distantat la 5-3 pe tabela cu break in fata. Halep a raspuns cu game de serviciu la zero (4-5), pentru ca apoi sa-si ia break-ul inapoi cand Muguruza servea pentru 1-0 la seturi.

Halep a trecut apoi la conducere dupa al treilea game la rand adjudecat (6-5) si a ratat doua mingi de set pe serviciul advers.

Muguruza a iesit din incurcatura cu serviciul si s-a ajuns in tie-break, unde jucatoarea din Spania a avut 3-0. Halep revenit cu patru puncte la rand si a trecut la conducere, dupa care a fost randul ibericei sa lege trei puncte consecutiv si sa aiba doua sanse de set la 6-4. Sanse pe care Halep le-a anulat si a ratat la randul ei alte doua mingi de set, la 7-6 si 8-7, ultima pe propriul serviciu.

Dupa o ora si sapte minute de la primul serviciu Muguruza castiga primul set, cu 10-8 in tie-break. Halep si-a iesit din minti distrugand racheta de nervi.

Halep n-a trecut usor peste pierderea primului set si Muguruza a inceput setul secund cu game solid de serviciu. Halep a salvat apoi game-ul revenind pe propriul serviciu de la 15-40, pentru a fi ea cea care a facut break-ul (2-1).

Un break anulat rapid de Muguruza dupa o lovitura feroce de dreapta care a cazut chiar pe linie. S-a facut 2-2, dar Halep a trecut din nou in fata cu break dupa un game ciudat, cu numeroase rasturnari de situatie. In cele din urma Halep a inchis game-ul din a patra sansa.

Halep a produs un nou break si s-a distantat la 4-2 dupa ce a salvat doua sanse de rebreak ale adversarei.

La 5-4 Halep a servit pentru castigarea setului, dar si-a pierdut serviciul dupa doua erori nefortate comise din ofensiva. Muguruza s-a aparat cu cerul si pamantul reusind sa intoarca inapoi toate mingile trimise de Halep in profunzimea terenului advers.

Muguruza a trecut apoi in fata (6-5) si a pus mare presiune pe serviciul lui Halep. Jucatoarea din tara noastra a parut vlaguita de energie in ultimele game-uri si in cele din urma Simona a parasit terenul invinsa dupa un meci de 2 ore si cinci minute.

O sansa mare ratata de Halep pentru a merge intr-o noua finala de Mare Slem, finala unde ar fi avut prima sansa in fata americancei Sofia Kenin, cea care a furnizat surpriza si a eliminat-o pe lidera mondial Ashleigh Barty.

Halep ramane cu locul doi mondial consolidat si cu cecul in valoare de 1.040.000 de dolari.



Simona Halep rateaza calificarea in finala Australian Open