Australian Open

Simona Halep paraseste Australian Open invinsa de Serena Williams

Sursă foto: twitter.com/WTA

Simona Halep a fost invinsa de Serena Williams in finala din optimi a Australian Open dupa un meci intens de trei seturi, castigat in cele din urma de jucatoarea americana, cu 6-1, 4-6, 6-4.

Halep paraseste competitia, dar o face cu fruntea sus dupa un meci in care a testat-o intens pe cea mai buna jucatoare poate din toate timpurile.

Singurul regret pe care Halep il poate avea dupa acest meci ar fi ca nu a reusit sa concretizeze cele trei sanse de break avute la 3-3 in decisiv. Ar fi servit la 4-3 si putea lua o optiune serioasa pentru victorie sau, cel putin, ar fi testat-o si mai mult pe Serena.

Halep nu-si apara punctele obtinute in urma cu un an, cand a jucat finala, si ramane la mana rezultatelor in ceea ce priveste pastrarea primului loc mondial.

Inceputul meciului a fost unul tensionat, cu break-uri de ambele parti in primele doua game-uri. Halep a castigat la zero pe serviciul Serenei in debut, apoi americanca a raspuns cu un joc agresiv egaland scorul (1-1) si nu s-a mai oprit pana la castigarea setului.

Asa am trait Simona Halep - Serena Williams in sferturi la Australian Open

Un prim set adjudecat in cele din urma de Serena Williams, cu 6-1, dupa doar 20 de minute, timp in care fosta lidera mondiala a reusit zece puncte direct castigatoare, in timp ce Halep n-a reusit decat trei astfel de lovituri.

Halep n-a reusit niciun moment sa opuna rezistenta in fata jocului agresiv propus de adversara, astfel ca actuala lidera mondiala a incheiat setul fara sa-si fi castigat vreodata game-ul de serviciu.

Prima data Halep si-a facut serviciul in debutul setului secund (1-0), dar Serena a continuat sa joace la un nivel foarte ridicat si a trecut in fata, cu break.

La 1-2 pe tabela Halep a reactionat imediat, reusind break-ul, dupa care s-a mentinut la conducere pana la 5-4, cand a pus presiune pe Serena si a castigat contra serviciului trimitand meciul in setul decisiv.

Un set al doilea in care cele doar doua erori nefortate (n.r. zece in dreptul Serenei) au inclinat decisiv balanta. De asemenea, Halep a jucat mai agresiv, marturie cele 12 puncte direct castigatoare. In primul set avusese doar trei.

Serena Williams, cuvinte mari de apreciere pentru Simona Halep

Decisivul a inceput cu un game urias, in care Halep a salvat minge de break dupa ce condusese cu 40-15. Simona a preluat initiativa, a dictat schimburile si a obligat-o pe Serena la o defensiva permanenta pana la aparitiei erorii.

Halep s-a mentinut la conducere pana la 3-2, cand a urmat un game urias, cel mai important al meciului daca privim partida in ansamblu. Nu mai putin de trei mingi de break a ratat Halep inainte ca Serena sa egaleze scorul dupa aproape zece minute in care a servit incontinuu.

In jocul urmator Halep avea sa-si cedeze serviciul, un break care a facut pana la urma diferenta in favoarea Serenei Williams.



Simona Halep paraseste Australian Open invinsa de Serena Williams