Australian Open

Simona Halep obtine prima victorie dupa cinci luni si continua la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/thegirlsun21

Intrata in competitia de la Australian Open fara prea multe pretentii dupa accidentarea suferita la spate in toamna lui 2018 si o perioada de pregatire extrem de scurta, Simona Halep a trecut de primul tur la Melbourne dupa un meci intens contra unei jucatoare de forta, Kaia Kanepi din Estonia.

Halep a transat disputa dupa trei seturi, scor 6-7 (2), 6-4, 6-2, depasind un prag mental important in economia parcursului sau ulterior la Australian Open.

Pentru Halep aceasta este prima victorie obtinuta in circuit din 19 august 2018, cand se califica in finala de la Cincinnati. De atunci Halep n-a mai invins pe nimeni in cele cinci meciuri sustinute in circuitul WTA.

Asa am trait Simona Halep - Kaia Kanepi in primul tur la Australian Open

Primul break al meciului de marti a fost reusit de Halep, la 2-1, insa Kanepi a raspuns imediat cu break la zero si pana in tie-break Simona a alergat in permanenta dupa egalare. La 6-5 pentru jucatoarea din Estonia lidera mondiala a salvat doua mingi de set.

In cele din urma setul inaugural intra la tie-break in contul lui Kanepi, diferenta la totalul punctelor fiind de doar cinci in favoarea acesteia.

Kanepi a rupt prima echilibrul in actul al doilea (1-2), insa tot ea a comis o dubla greseala la minge de rebreak pentru Halep si s-a facut 2-2. Un moment important pentru desfasurarea ulterioara a meciului.

Halep a trecut la conducere si a ratat o minge de break prin care se putea distanta decisiva. La 5-4 Kanepi a servit pentru ramanerea in set intr-un game urias de peste sapte minute. Trei mingi de set a ratat Halep inainte de a semnul egalitatii pe tabela de marcaj.

Alte cinci puncte la total au facut diferenta, dar de aceasta data in favoarea Simonei Halep, jucatoare care a comis doar patru erori nefortate in setul doi.

Simona Halep, prima REACTIE dupa calificarea in turul doi la Australian Open

Momentul hotarator al setului decisiv s-a consumat in game-ul sase, la 3-2 pentru Halep, cand jucatoarea noastra a revenit de la 0-40 obtinand break-ul. Serviciul a ajutat-o pe Halep sa se distanteze, iar Kanepi s-a prabusit total cedand pe propriul serviciu ultimul game.

Halep joaca in turul doi cu Sofia Kenin din Statele Unite, o jucatoare care a castigat recent turneul de la Hobart si care traverseaza cea mai buna perioada a carierei. Viitoarea adversara a Simonei Halep e pe cai mari in 2019



Simona Halep obtine prima victorie dupa cinci luni si continua la Australian Open