Australian Open

Simona Halep o invinge pe Venus Williams si are intalnire cu Serena in optimi

Sursă foto: https://twitter.com/ReemAbulleil/

Ca o adevarata lidera mondiala Simona Halep a obtinut o victorie concludenta, sambata, in fata fostului numar unu mondial Venus Williams in turul 3 la Australian Open, cu 6-2, 6-3.

Simona Halep a avut mingi de break in fiecare din primele trei game-uri cu Venus Williams la serviciu. Pe primele trei le-a ratat, dar a patra sansa a fost valorificata de Simona cu un rever castigator in diagonala scurta a terenului dupa un raliu dominat autoritar (3-2).

Venus Williams a reactionat imediat si Halep a fost obligata sa salveze primele mingi de break in meci, distantandu-se pe tabela.

In game-ul urmator lidera mondiala si-a trecut in cont inca un break, oferindu-si astfel posibilitatea de a servi pentru castigarea setului inaugural.

Asa am trait Simona Halep - Venus Williams in turul 3 la Australian Open

La 5-2 Halep a salvat o minge de break inainte de a inchide setul cu o lovitura castigatoare de forehand.

Un prim set in care raportul punctelor direct castigatoare a fost de 11-13, iar al erorilor nefortate a inclinat pana la urma balanta in favoarea Simonei (6-19).

Halep a mentinut nivelul ridicat si a inceput setul al doilea cu break, dupa un game in care Venus a condus cu 40-15.

Halep si-a cedat apoi pentru prima si singura data serviciul in meciul cu Venus, jucatoare care a trecut la conducere (2-1), dupa ce a anulat o minge de rebreak din partea Simonei.

Raspunsul lui Halep n-a intarziat sa apara, aceasta egaland scorul in urma unui game de serviciu adjudecat la zero. Venus a condus pentru ultima data la 3-2, dupa care Halep a sprintat spre victorie cu patru game-uri la rand, doua dintre acestea fiind break-uri.

Prima reactie a Simonei Halep dupa victoria cu Venus Williams

In total de cinci ori din zece sanse a castigat Halep contra serviciului, comitand doar 12 erori nefortate spre deosebire de cele 33 adunate de adversara. Diferenta la totalul punctelor a fost de 20 de puncte in favoarea Simonei Halep.



Simona Halep o invinge pe Venus Williams si are intalnire cu Serena in optimi