Australian Open

Simona Halep in sferturi la Australian Open dupa un meci mare

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Continua cursa pentru Simona Halep spre un nou titlu de Mare Slem la care indraznim sa visam cu ochii deschisi dupa victoria obtinuta in optimi contra lui Elise Mertens din Belgia.

Un succes obtinut cu un dublu 6-4 la capatul unui meci mare izbutit de Halep in special pe faza defensiva de unde au venit majoritatea punctelor importante.

Din a patra incercare Halep reusea primul break in setul inaugural si trecea in premiera la conducere (2-1), pentru a avea apoi 3-1 avantaj pe tabela.

Mertens a intors scorul in favorea sa dupa trei game-uri la rand, cu Halep care a ratat doua sanse de break la 3-3.

Halep a raspuns pozitiv revenind la conducere cu break (5-4) dupa un forehand castigator in lungul liniei.

Un prim set adjudecat de favorita numarul 4 dupa 50 de minute intense.

Setul secund a inceput cu break pentru Halep, jucatorea din tara noastra distantandu-se la un 3-0 in urma unui alt game adjudecat pe serviciul advers.

Mertens s-a apropiat la 3-2 in urma unui game la zero, insa si Halep a raspuns cu aceeasi moneda pentru 4-2.

Au urmat doua game-uri legate de Mertens, bataioasa belgianca refuzand sa se predea si scorul redevenea echilibrat (4-4).

In game-ul noua s-a dat batalia decisiva a setului secund si poate chiar a meciului. Halep a reusit break-ul din a cincea incercare la capatul unui joc decisiv fabulos.

Halep a inchis apoi partida cu game la zero.

A patra calificare din cariera in sferturi la Australian Open pentru Simona Halep care o va intalni pentru un loc in careul de asi pe invingatoarea meciului Anett Kontaveit (Estonia) – Iga Swiatek (Polonia).



Simona Halep in sferturi la Australian Open dupa un meci mare