Australian Open

Simona Halep, eliminată de la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/wta

Simona Halep a părăsit luni dimineață Australian Open în optimile de finală, 4-6 6-3 4-6, Alize Cornet venindu-i de hac, după un joc slab al româncei. Era o chestiune de timp până Halep să fie eliminată.

Meciul a durat aproximativ două ore și jumătate. În setul al treilea, Cornet a avut două mingi de break și meci, dar a noastră le-a salvat eroic. Nu și pe a treia, în gameul următor.

Favorită a patra la Australian Open, Halep a arătat obosită și a ratat lovituri simple, fiind învinsă de o jucătoare cu doi ani mai bătrână, din afara TOP 50 WTA. Cornet ocupase în anul 2009 locul cel mai bun al carierei, 59.

Franșuziaca și-a egalat cea mai bună performanță din carieră la Austarlian Open, un sfert de finală în 2009.

În ceea ce o privește pe Halep, este pentru prima oară în ultimii cinci ani când nu ajunge în Australia într-un sfert de finală.

Halep a ratat extrem de mult la urcările la fileu, reușind doar jumătate din puncte, față de Cornet care a convertit sus 83%.

În primul set, Cornet a reușit prima un break, dar Halep a răspuns similar, doar că franțuzoica a mai câștigat o dată pe serva româncei și s-a desprins la 5-3 pentru a câștiga cu 6-4.

Setul al doilea părea făcut pentru Cornet, din nou. Aceasta s-a desprins la 3-1, cu trei gameuri câștigate consecutiv după ce Halep începuse cu un break. Însă, Halep a câștigat apoi cinci gameuri la rând, într-un tur de forță ce părea să o ducă la scurt timp în „sferturi”.

Doar că, în setul al treilea, Halep și-a pierdut serva în gameul al șaptelea, după care a început cu nervii românești, iar meciul s-a dus lin pentru ea, cu toate că a salvat inițial două mingi de meci.



Simona Halep, eliminată de la Australian Open