Australian Open

Simona Halep ajunge in turul 3 la Australian Open dupa revenire de la 2-4 in decisiv

Sursă foto: twitter.com/WTA

Meciul dintre Simona Halep si Sofia Kenin nu a dezamagit asteptarile fanilor tenisului si cele doua jucatoare au oferit un tenis de foarte buna calitate vreme de doua ore si 31 de minute.

Halep a obtinut victoria in cele din urma, cu 6-3, 6-7 (5), 6-4, dupa ce in setul decisiv a revenit formidabil in stil de mare campioana de la 2-4 si break in fata pentru Kenin.

La fel de adevarat este si ca Halep a avut meciul in mana la set si 3-0 in actul al doilea cand, dupa inmultirea erorilor nefortate, a invitat-o practic pe Kenin in partida si americanca n-a lipsit de la intalnire.

Pentru Simona Halep urmeaza in turul 3 un meci cu Venus Williams care se anunta cel putin la fel de intens, daca nu chiar va fi unul de si mai mare lupta.

Asa am trait Simona Halep – Sofia Kenin in turul 2 la Australian Open

Primul set a fost castigat de Halep la adapostul a doua break-uri. Primul obtinut chiar in debutul meciului, iar cu al doilea avea sa inchida setul dupa 33 de minute. Un prim set in care lidera mondiala nu i-a oferit nicio minge de break adversarei si in care a comis doar sapte erori neprovocate.

Halep a continuat sa domine jocul si s-a distantat la un 3-0 care parea decisiv in setul al doilea pentru castigarea rapida a meciului in putin peste o ora.

Kenin a legat doua game-uri la rand fara punct pierdut pe propriul serviciu si aceasta i-a dat incredere americancei.

La primele sanse de break din meci recent campioana de la Hobart a castigat la zero pe serviciul lui Halep si dintr-odata meciul s-a echilibrat.

Halep a raspuns cu un game solid pe serviciu revenind la conducere (4-3), dar pana in tie-break s-a mers cap la cap.  

REACTIE: Simona Halep nu stie cum a castigat in fata Sofiei Kenin

Desi jucatoarea noastra a inceput cu un as si a condus la 5-4, Kenin a profitat de trei mingi la rand trimise in plasa fileului si a castigat setul in extremis.

Pentru prima data in meci jucatoarea din Statele Unite trecea la conducere in debutul setului al treilea dupa un game urias de peste zece minute, timp in care Halep a ratat nu mai putin de patru mingi de break.

La 2-3 americanca a reusit break-ul pe fondul unor schimburi dintre cele mai intense si lua o optiune serioasa pentru castigarea meciului.

Halep a raspuns insa imediat cu rebreak si pana la final n-a mai putut fi oprita. Serie de patru game-uri la rand pentru Simona, care a incheiat partida dominator ca o mare campioana.

Venus o conduce pe Halep la general, cu 3-2, dar jucatoarea din tara noastra a castigat ultima intalnire directa, cu 6-2, 6-2, in 2018 la Montreal.

stire in curs de actualizare



Simona Halep ajunge in turul 3 la Australian Open dupa revenire de la 2-4 in decisiv