Australian Open

Serena Williams se impune in decisiv in turul 3 si reintalneste cosmarul de la Roland Garros

Lidera mondiala Serena Williams a avut nevoie de trei seturi pentru a o invinge, sambata, pe ucraineanca Elina Svitolina in drumul spre optimile de finala la Australian Open.

Williams a castigat cu 4-6, 6-2, 6-0, dupa ce a inceput slab meciul comitand numeroase erori nefortate.

Jocul americancei in primul set a fost unul al contrastelor, cele 12 puncte direct castigatoare fiind anulate de cele 14 erori nefortate.

Dupa pierderea primului set Williams a jucat la cel mai inalt nivel al sau si le-a castigat de o maniera categorica pe urmatoarele doua.

In decisiv jucatoarea din Statele Unite a a avut de doua ori mai multe puncte castigatoare decat erori nefortate (16-4) si a incheiat meciul cu al 45-lea “winner” al sau in meci, un retur de rever castigator.

“Am fost putin pasiva in primul set, iar ea a lovit o multime de puncte castigatoare. Am schimbat ritmul din mers si am devenit mai agresiva. Am stiut de asemenea ca trebuie sa lovesc mai puternic cu primul serviciu”, a spus Williams dupa meci.

In optimi Serena o reintelneste pe Garbine Muguruza, jucatorea in fata careia pierdea in 2014 la Roland Garros in turul al doilea, scor 6-2, 6-2.

Va fi a treia intalnire intre cele doua, prima fiind chiar la Australian Open, in turul doi din 2013, cand Serena se impunea cu 6-2, 6-0.

Muguruza a ajuns in optimi dupa o victorie in trei seturi la Timea Bacsinszky, 6-3, 4-6, 6-0.



Serena Williams se impune in decisiv in turul 3 si reintalneste cosmarul de la Roland Garros