Australian Open

Semifinala elvetiana la Australian Open: Federer contra Wawrinka

Sursă foto: twitter.com/tennisportugal

Roger Federer si Stan Wawrinka se vor duela intr-una dintre semifinalele editiei din acest an a Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului.

Federer, cap de serie numarul 17, l-a invins, marti, pe germanul Mischa Zverev, locul 50 mondial, cu 6-1, 7-5, 6-2, intr-un meci de o ora si jumatate.

O partida pe care fostul lider mondial a avut la discretie, iar inceputul a fost unul cu adevarat fulminant. Primul set i-a revenit elvetianului dupa doar 19 minute!

Zverev a pus probleme doar in setul al doilea, cand a si reusit de altfel singurul sau break, pentru ca in al treilea Federer sa se desprinda castigator la 4-2 dupa un game de noua minute si zece egalitati pe serviciul adversarului.

Pentru Federer va fi a 41-a semifinala de Grand SLam si a 13-a la Australian Open, unde elvetianul a obtinut patru titluri, ultimul in 2010.

De asemenea, Federer a ajuns la victoria cu numarul 85 in turneul de la Melbourne, depasind recordul personal de victorii inregistrat la Wimbledon.

Duel clasic cu Wawrinka

In semifinale vom avea asadar un duel suta la suta elvetian intre Federer si Stan Wawrinka, jucator care l-a invins in trei seturi pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, scor 7-6 (2), 6-4, 6-3.

Va fi a 22-a intalnire oficiala intre cei doi mari jucatori elvetieni, Federer conducand categoric la numarul de victorii (18-3).

Ultima lor confruntare dateaza de la Turneul Campionilor 2015, unde Federer s-a impus in doua seturi. De atunci Wawrinka si-a trecut in cont alte patru titluri, printre acestea si unul de Mare Slem, US Open in 2016.

Wawrinka a cucerit titlul la Australian Open in 2014, iar un an mai tarziu triumfa la Roland Garros.



Semifinala elvetiana la Australian Open: Federer contra Wawrinka