Australian Open

Sebastian Korda produce surpriza in turul 3 la Australian Open | Un fost campion de la Bucuresti s-a remarcat si el prin eliminarea unui favorit

Sursă foto: https://twitter.com/TheTiserSport

Jucatorul american Sebastian Korda a transat in trei seturi disputa cu Daniil Medvedev, scor 7-6, 6-3, 7-6, in pofida calculelor hartiei.

Cap de serie numarul 7, Medvedev pornea cu prima sansa pentru calificarea in optimi, insa jocul agresiv pus in scena de Korda i-a dat rusului intreaga strategie peste cap.

Fiul lui Petr Korda, fost campion la Australian Open, a riscat mai mult in joc si a incercat sa impuna ritmul, adunand cifre impresionante la lovituri castigatoare si la erori nefortate.

Pana la urma strategia lui Korda s-a dovedit a fi cea potrivita pentru a contracara jocul lui Medvedev, unul bazat in special pe schimburi prelungite din spatele liniei de fund a terenului.

Sebastian Korda, cap de serie numarul 29, ajunge in premiera intre primii 16 jucatori la Australian Open. Acesta il va intalni pentru un loc in sferturi pe polonezul Hubert Hurkacz.

Acesta a trecut in turul 3 de canadianul Denis Shapovalov (favorit 20) dupa un meci maraton, cu 7-6, 6-4, 1-6, 4-6, 6-3. Un meci de trei ore si 40 de minute.

Surpriza zilei in competitia masculina de la Australian Open a fost furnizata de cehul Jiri Lehecka. Ocupantul locului 71 mondial l-a invins in cinci seturi pe britanicul Cameron Norrie (12 ATP), cu 6-7 (8), 6-3, 3-6, 6-1, 6-4.

In toamna lui 2021 Lehecka juca turnee Challenger si castiga titlul la Trofeul Nastase-Tiriac de la Bucuresti.



Sebastian Korda produce surpriza in turul 3 la Australian Open | Un fost campion de la Bucuresti s-a remarcat si el prin eliminarea unui favorit