Australian Open

S-au marit premiile la Australian Open. Sume fabuloase pentru castigatori

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Cu o luna inaintea debutului unei noi editii, organizatorii Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului in tenis, au anuntat majorarea fondului de premiere cu 14 procente fata de anul 2016.

Astfel, jucatorii si jucatoarele se vor duela in cele doua saptamani de competitie pentru un total de 34.8 milioane de euro, ceea ce inseamna peste 50 milioane de dolari australieni.

Invingatorii de la masculin si feminin vor primi fiecare cate 2.5 milioane de euro, o suma fabuloasa chiar si pentru tenis.

Practic comparativ cu anul 2011 premiile de la Australian Open s-au triplat.

Nici pierzatorii din primul tur al tabloului principal nu vor parasi competitia cu mana goala, in conturile acestora urmand a intra 34.800 de euro, in timp ce pentru o calificare in turul trei se acorda 90.500 de euro.

Pierzatorii in ultimul tur al calificarilor primesc la randul lor 17.400 de euro.

Cinci jucatoare din Romania pe tabloul principal

Romania va fi reprezentata la Australian Open 2017 de cinci jucatoare acceptate direct pe tabloul principal.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cirstea si, in premiera, Patricia Tig, vor evolua in competitia majora de la Antipozi incepand cu 16 ianuarie.

Tig, locul 107 mondial, a prins in extremis un loc pe tabloul principal fara a mai fi nevoita sa dispute calificari, dupa ce organizatorii au anuntat ca doar 12 locuri vor fi dedicate calificarilor, urmand a fi acordate nu mai putin de opt wild card-uri pe tabloul femimin.



S-au marit premiile la Australian Open. Sume fabuloase pentru castigatori