Australian Open

Roger Federer supravietuieste unui meci maraton si ajunge in optimi la Australian Open. Noi pagini de istorie scrise de elvetian

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Meci de patru ore intre Roger Federer si John Millman, vineri, in inchiderea sesiunii de seara pe arena centrala Rod Laver de la Melbourne.

O partida intensa de 4 ore si 7 minute castigata in cele din urma de Roger Federer, cu 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (10-8).

In tiebreak-ul setului decisiv Federer a revenit de la 4-8 si a intors soarta meciului cu sase puncte la rand.

Australianul Millman a avut doua servicii la 8-5 si putea inchide meciul acolo, insa a gresit nefortat la ambele schimburi aducandu-l pe Federer in meci.

Multiplul campion de la Australian Open a profitat de sansa si a venit peste adversar jucand inteligent cu mingi in teren la asteptare, iar Millman n-a rezistat presiunii.

Federer, 38 ani, continua la Australian Open in cautarea titlului cu numarul sapte pe hard-ul de la Melbourne, acolo unde s-a impus in 2004, 2006, 2007, 2010, 2017 si 2018.

Marton Fucsovics din Ungaria va fi adversarul elvetianului din optimi.

Cu acest succes, Federer l-a egalat pe americanul Pete Sampras la numarul de victorii obtinute in cinci seturi la turneele de Mare Slem (29).

In plus, elvetianul atinge borna celor 100 de succese la Australian Open si devine primul jucator cu cel putin o suta de victorii la doua turnee de Grand Slam diferite. Pe langa AO, Federer mai are 101 succese si la Wimbledon.

Recordul in materie ii apartine Martinei Navratilova, cu 120 de victorii obtinute pe iarba de la Wimbledon.



Roger Federer supravietuieste unui meci maraton si ajunge in optimi la Australian Open. Noi pagini de istorie scrise de elvetian