Australian Open

Schimbare istorica la Australian Open. Nu vom mai avea meciuri maraton

Sursă foto: twitter.com/australianopen

O partida precum cea dintre Simona Halep si Lauren Davis desfasurata pe durata a trei ore si 44 de minute nu va mai putea fi reeditata la Australian Open incepand cu editia 2019.

Aceasta dupa ce organizatorii primului turneu de Mare Slem din calendarul competitional au hotarat introducerea unui super tie-break in setul decisiv al partidelor de simplu.

Astfel, in eventualitatea unui scor de 6-6 in setul trei la feminin si respectiv setul cinci la masculin se va proceda la disputarea unui asa numit super tiebreak. Castiga cel/cea care obtine zece puncte.

Pentru celelalte seturi tiebreak-ul ramane in formatul cunoscut si acum.

Simona Halep o invingea la inceputul acestui an pe Lauren Davis, cu 4-6, 6-4, 15-13, dupa un set al treilea cat alte doua meciuri.

Oboseala acumulata in acea partida avea sa cantareasca decisiv in cazul lui Halep, jucatoare ajunsa pana in finala turneului.

Australian Open devine al treilea turneu de Mare Slem care introduce tie-break in setul decisiv, dupa US Open si Wimbledon, cu mentiunea ca la Grand Slam-ul londonez primele meciuri cu tie-break in decisiv vor avea loc in la editia din iunie-iulie 2019.

Turneul Australian Open se va desfasura in perioada 14-27 ianuarie 2019 la Melbourne.

Trei tipuri diferite de tie-break in turneele majore:

US Open: tiebreak normal la scorul de 6-6 la game-uri in decisiv.

Wimbledon: tiebreak la 12-12 la game-uri castigat de primul la sapte.

Australian Open: tiebreak la 6-6 castigat de primul la zece.

Roland Garros ramane singurul turneu de Mare Slem care se va disputa dupa regula clasica in decisiv, cu jucatori departajati la doua game-uri diferenta in caz de intrare in prelungiri.



Schimbare istorica la Australian Open. Nu vom mai avea meciuri maraton