Australian Open

Reactia lui Djokovic dupa calificarea in finala

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Novak Djokovic a trecut in trei seturi de americanul Tommy Paul pentru un loc in finala Australian Open, turneu pe care va incerca sa-l castige duminica pentru a 10-a oara in cariera. I se va opune de cealalta parte a fileului grecul Stefanos Tsitsipas, unul dintre exponentii tinerei generatii din tenis. Tsitsipas l-a invins in semifinale de rusul Karen Khachanov.

“In aceasta etapa a carierei mele sprijinul publicului este foarte important pentru mine. Stefanos ne vedem poimaine (rade). Am muncit mult inaintea sezonului pentru a fi intr-o forma fizica foarte buna, insa pe teren e o lupta extrem de dura de la punct la punct. E o lupta pe care o dai in primul rand tu cu tine. Amandoi am avut picioare grele in primul set.

Pe 27 ianuarie 2008 Djokovic disputa prima lui finala de Grand Slam la Australian Open si o castiga.

“Nu mi-am imaginat ca lucrurile vor evolua asa. Sunt binecuvantat si incerc sa ma bucur de fiecare moment. Esti pe cont propriu, e un sport individual, toate privirile sunt pe tine. Iti asumi responsabilitati”, a mai spus Djokovic.

“Am castigat acel meci, asa ca amintirile mele sunt placute. Am fost condus 2-0 la seturi si a fost prima oara cand am intors de la acel scor o finala de Grand Slam. A fost un meci fizic, un meci dur, mental. Il respect pe Stefanos, a crescut mult in ultimul timp, dar duminica va fi o lupta dura pentru amandoi si sper ca cel mai bun sa castige.

“Sigur ca perspectiva numarului unu mondial adauga ceva in plus la finala. E obiectivul fiecarui jucator sa castige turnee de Mare Slem si sa devina numarul unu in lume”, a incheiat Djokovic.



Reactia lui Djokovic dupa calificarea in finala