Australian Open

Probleme cu testul prezentat de Djokovic la intrarea in Australia. Exista suspiciunea ca rezultatul a fost manipulat pentru obtinerea vizei

Sursă foto: https://twitter.com/PDChinaSports/

Cazul lui Novak Djokovic este departe de a fi incheiat, desi pana la startul Australian Open (17 ianuarie) au mai ramas putine zile. Chiar daca a obtinut o victorie in instanta de la Melbourne, aceasta este mai mult una de etapa, care i-a permis liderului mondial de a ramane in Australia. Pe fond, Djokovic ar putea avea probleme mult mai mari decat o simpla eventuala expulzare, daca se va dovedi ca a mintit autoritatiile australiene cu privire la documentele solicitate pentru intrarea in tara.

Novak Djokovic a admis deja intr-o postare pe contul sau de Instagram ca cererea de intrare in Australia a fost completata de unul dintre oamenii din echipa sa, despre care a spus ca “a facut o eroare umana”.

In plus, Djokovic mai admite si ca decizia de a oferi un interviu publicatiei L’Equipe in timp ce teoretic era pozitiv la covid a fost “o eroare de judecata” si ca ar fi trebuit sa reprogrameze.

Problemele sarbului nu se opresc insa aici.

Publicatia germana Der Spiegel a efectuat o ancheta jurnalistica mergand pe firul informatiilor furnizate de Djokovic autoritatilor australiene si care sunt publice pentru verificare de catre oricine are timp si rabdare.

Testul pozitiv pe care Djokovic sustine ca il are si care reprezinta biletul de intrare in Australia, tara care accepta doar persoane din exterior vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, a fost efectuat pe 16 decembrie la ora locala 13:05.

Sapte ore mai tarziu rezultatul testului cu numarul de cod 7371999 a fost livrat lui Djokovic. Cel putin asa reiese din documentatia prezentata de Institutul de Sanatate Publica din Serbia, precizeaza sursa mentionata mai sus.

►Novak Djokovic admite erori in completarea cererii de intrare in Australia si explica de ce a aparut in public dupa testul pozitiv la covid: “O eroare de judecata”

Cei de la Der Spiegel au verificat versiunea digitala a testului pozitiv prezentat de Djokovic la intrarea in Australia si aici apare o prima neconcordanta.

In realitate, apare ca testul respectiv n-ar fi fost efectuat pe 16 decembrie ci pe 26 decembrie la ora 14:21. O data generata automat de sistemul testelor oficiale de covid in orice tara de pe planeta, pentru a se cunoaste perioada de carantina pe care o are de efectuat cel depistat pozitiv.

Avocatii lui Djokovic au mai aratat in instanta de la Melbourne un test negativ in apararea clientului lor datat 22 decembrie. Prin aceasta Djokovic sustine ca la momentul respectiv scapase de covid si aici apare a doua inadvertenta.

Respectivul test, sustin cei de la Der Spiegel, are un QR Code care la o prima interogare a oferit raspunsul “rezultat test NEGATIV”. O ora mai tarziu cei de la publicatia germana au verificat din nou rezultat si acesta a fost diferit, aratand ca testul este unul “POZITIV”.

In plus, daca testul PCR pozitiv efectuat de Djokovic in 16 decembrie are numarul de cod 7371999, testul negativ din 22 decembrie are un numar de identificare cu 50.000 de unitati in minus (!)

Ori, in mod normal si logic toate aceste numere ar trebui sa fie acordate consecutiv in ordine progresiva.

Ceea ce conduce cu gandul ca testul negativ efectuat de Djokovic a fost efectuat inaintea celui pozitiv, doar ca in apararea lui Djokovic avocatii acestuia au prezentat lucrurile invers distorsionand realitatea.

Experti in IT consultati de publicatia germana au concluzionat ca “cea mai plauzibila explicatie pe baza evidentelor existente este ca testul pozitiv a fost adaugat in baza de date a INSP-ului din Serbia pe 26 decembrie, si nu pe 16 decembrie”.

Intrebari fara raspuns

Inseamna asta ca testul PCR pozitiv prezentat de Djokovic a fost efectuat in realitate mai tarziu decat sustine acesta?

A fost rezultatul testului manipulat?

Cum poate fi explicat ca versiunea digitala a testului consultata pe 10 ianuarie a aratat pentru o scurta perioada de timp un rezultat negativ?

Sunt intrebari la care pot raspunde doar Novak Djokovic si oficiali din sistemul de sanatate din Serbia.



Probleme cu testul prezentat de Djokovic la intrarea in Australia. Exista suspiciunea ca rezultatul a fost manipulat pentru obtinerea vizei