Australian Open

Nadal dupa finala Australian Open: "Sunt distrus". Spaniolul a scapat o injuratura in direct

Sursă foto: captura TV Eurosport

Jucatorii Rafael Nadal si Daniil Medevdev au oferit la cald primele impresii dupa finala de 5 ore si 24 de minute, meci in care spaniolul a revenit de la 0-2 la seturi si a castigat al doilea titlu la Australian Open si al 21-lea de Mare Slem din cariera.

“Buna seara, de fapt e buna dimineata. Stiu ca e un moment greu pentru Daniil, un campion desavarsit. N-am niciun dubiu ca vei avea acest trofeu de cel putin doua ori in cariera. Felicit echipa si familia ta pentru tot ce fac pentru mine.

“A fost unul dintre cele mai tari meciuri din intreaga mea cariera din punct de vedere emotional.

“Nu stiu ce sa spun mai departe. Pentru mine e incredibil, in urma cu o luna si jumatate nu credeam ca voi ajunge macar sa joc. Acum sunt in fata voastra cu trofeul. Am muncti, am luptat foarte mult sa ajung aici. Va multumesc ca ma iubiti si ma sustineti.

“Fara indoiala a fost cea mai emotionanta luna din cariera mea. O sa-mi ramana in inima pentru totdeauna, pentru ca mi-a fost foarte greu sa ajung la aceasta editie.

“N-am cuvinte sa le multumesc oamenilor din loja mea, multumesc si celor din echipa si familie care nu sunt aici. In momentele grele ati fost langa mine. Fara voi nimic n-ar fi fost posibil.

“Acum o luna si ceva as fi spus ca e ultimul meu turneu aici, dar acum am energie si va spun ca o sa ne vedem la anul cu siguranta”, a spus Nadal.

Acesta a avut nevoie de un scaun din cauza crampelor inainte sa ia cuvantul pe podium.

“Sunt distrus. Nu stiu cum am rezistat intr-un meci ca acesta dupa lucrurile prin care am trecut in ultimele luni.

“Eram obosit dupa primele doua seturi, nu stiu ce am facut. Am devenit nervos. E foarte dificil cu Daniil, e foarte inteligent, mai pune o minge in teren in plus. Poate schimba dinamica meciului si gaseste mereu solutii.

“Am incercat sa-mi mentin increderea spunandu-mi ca am pierdut de prea multe ori. Nu sunt eu daca nu ma lupt pana la final.

“Mi-am spus ca ma poate bate, dar eu nu pot sa renunt. Emotii, sunt super obosit. E o combinatie nebuneasca”, a adaugat Nadal pentru Eurosport, scapand si un "fuck" care a starnit rasetele celor din platou, printre care Mats Wilander si Tim Henman.

Medvedev s-a abtinut sa mai polemizeze cu publicul

“E greu de vorbit dupa ce am jucat cinci ore jumatate si am pierdut. In timpul meciului am incercat doar sa joc tenis. A fost o nebunie ce a facut Rafa. Si-a ridicat nivelul dupa doua seturi, a reusit Slamul cu numarul 21. Esti un campion incredibil. Rivalitatea voastra nu cred ca si-a spus ultimul cuvant. Felicitari tie si echipei tale.

“Multumesc celor doi tipi din loja mea. De obicei sotia se afla in loja, dar probabil ca acum a spart televizorul. Data viitoare voi incerca sa fiu mai bun.

“Vreau sa le multumesc si celor de la Tennis Australia. A fost un an greu, o sa-mi spui tu (catre directorul turneului)”, a spus Daniil Medvedev.

Acesta s-a abtinut pe podium sa mai faca vreo remarca prin care sa polemizeze cu publicul, dupa ce intreaga partida a avut de luptat si cu adversitatea celor 12.000 de spectatori, cu exceptia celor cativa rusi din tribune.



Nadal dupa finala Australian Open: "Sunt distrus". Spaniolul a scapat o injuratura in direct